Momentka nedělního rána

Momentka nedělního rána

Anotace: Další "kralupský střípek".

V neděli ráno,
v Kralupech u Husa sboru
spěchám přes trať a pak vzhůru
tam do chrámku ke hřbitovu.

V okně sboru pozoruje
člověk jakýs vůkol dění
a v nedělním dopoledni
cigaretu dokuřuje.

Harmonia preludium
posvátno již ohlašuje
cigareta udušená
mimo záběr kams putuje.

Obraz skončil
dle možnosti
odebral se onen člověk
k vykonání pobožnosti.

Je to vlastně taky obraz
k životu že patří obé.
Posvátný i profánní ráz
obé mají lidští dnové.

Autor Vianney, 26.07.2023
Přečteno 85x
Tipy 3
Poslední tipující: Jarunka, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kvalitně odbito! - hřebík, na němž visí obraz

26.07.2023 22:03:03 | Ze čtvrtého světa přicházím

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí