Ihrisko

Ihrisko

 

 

 

                      IHRISKO

 

 Detí plné ihrisko 

 popoludní zväčša býva, 

 preliezka aj klzisko 

 dopoludnia prázdnom zíva.

 

 Malí a aj trochu väčší 

 prídu si tam na svoje, 

 pekne im to spolu svedčí, 

 nezvádzajú súboje.

 

 Spoločne sa zahrajú, 

 vyskúšajú hojdačku, 

 turnaj v squashi vyhrajú, 

 nepôjdu na striedačku.

 

 Trampolína všetkých láka, 

 ktože skočí najvyššie, 

 pod preliezkou veľká mláka, 

 preto pri nej najtichšie.

 

 Pozor si však treba dávať, 

 ľahko je prísť k úrazu, 

 bazén tu je, dá sa plávať, 

 všetci v plavkách odrazu.

 

 Veľký pretek v plávaní 

 po druhýkrát vyhral Karol, 

 no problémový v správaní, 

 protivný je ani diabol.

 

 Po pretekoch drobizg hladný, 

 načase hlad zahnať dačím, 

 pocit hladu vie byť zradný, 

 preto jedlo sebou vláčim.

 

 Po desiate všetky deti 

 hádžu loptu na lúke, 

 detí veľa ako smetí, 

 treba ich mať poruke.

 

 Zahrajú si volejbal, 

 zdá sa, že ich veľmi baví, 

 starší skúsia hokejbal, 

 no viacerí v ňom ešte ľaví.

 

 Zopár detí slepú babu, 

 vraj výborná zábava, 

 Ferko s Jurkom v piesku hrabú, 

 správca frfle, nadáva.

 

 Na ihrisku mládež živá, 

 rozlieha sa veľký krik, 

 ak sa ti zdá príliš divá, 

 skúsiť treba malý trik.

 

 Vyhrážka vždy zaberie, 

 nechcú ešte domov ísť, 

 decibelov uberie, 

 k náprave hneď musí prísť.

Autor Peter35, 04.08.2023
Přečteno 158x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí