Násilí

Násilí

Anotace: Báseň o násilí na ženě.

Rubínová červeň na šatech,

známka násilí na jejích rtech.

Modřin a krve všude plno,

jen při pohledu je mi mdlo.

 

Zlomeniny sic žádné nejsou,

pouze v očích vidno zoufalství,

naštěstí se už nosítka nesou

a ona věděla, že není už moc možností.

 

Žena je již dávno pryč 

a já hledal v kapse klíč.

Po příchodu domů ouzko mi bylo,

zapomenout by na tu ženu chtělo.

 

Zítra do nemocnice půjdu,

navštívit tu ženu nebohou,

že pomoc ji nabídnout můžu,

neboť násilnosti se opakovat nemohou.

Autor Paolo Bianco, 27.08.2023
Přečteno 137x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí