Blouznění

Blouznění

Anotace: Dada :)

Naší příčnou ulicí
chodí čtyři pytlíci
jeden malý
druhý tlustý
třetí má zas vousy hustý

a ten čtvrtý?
popleta
chodívá k nám po léta
a ptá se
kdo to nebe zametá

a kdy tulipány
vykvetou v lednu
nevnímá snad
že tiše blednu
když o jarní deštík prosí?

A já místo kapek rosy
po uličkách sčítám kosy
je jich totiž čím dál víc
a tak místo do ulic
noc co noc si mizím vstříc

horizontu událostí,
kde kosi, rosa, tvoje kosti,
míchají se s malátností
nedbají na události

a pomíjivé blouznění
Autor Kos, 18.09.2023
Přečteno 131x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Anfádis, Psavec, jenommarie, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je hezky hravé:)

18.09.2023 08:50:52 | jenommarie

Díky! :)

19.09.2023 12:43:04 | Kos

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí