Nelidsky lidská

Nelidsky lidská

Anotace: .

Bylo moc životů
zmařených
umlčené pravdy hlas
Na odpuštění
právě tu
není už čas...

Bože jsme ubozí
naše tvář
strhaná krása
a naše pouta
zařezávají se nám
do masa..

Tak dlouho jsme do tmy plakali
až slzy nám zčernaly
A vzpoura už není
záměr pomsty,
nemusí...

je to čirý život
roztepaná srdce
a ztvrdlé ruce
roztrhají vás na kusy...

Nepříteli
vrať mi ty roky světla
náruče a pohlazení
daleko od pekla
Všechny ty lásky
co mohl jsem prožít
A vlastní cestu
a chuť štěstí v druhých množit...
Přes všechen tvůj přínos
bohužel kde znamenám plus
ty musíš znamenat mínus.

***

Nepřítel je ten kdo ti ukazuje kdo je nepřítel
dá ti zbraň a řekne STŘEL!!
Loutkovodič jak z temných uměleckých děl
peníze a chtíč, je to jediné co měl...

Zajímá mě co je pravda
protože za tu se vždycky krvácí
za tu se příteli trpí
zatímco lháři se opilí potácí...
Autor 8Zdenek, 18.09.2023
Přečteno 92x
Tipy 13
Poslední tipující: šerý, martinaV, Anfádis, Žluťák, Psavec, Kaňka, Fialový metal, mkinka, IronDodo
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sčítat a odečítat života plusy a mínusy, by asi člověk raději moc neměl. Výsledek může záměrem či momentálním rozpoložením emocí vyjít všelijak :-)
Ta čtvrtá strofa se mi líbí nejvíc.*

19.09.2023 00:43:41 | šerý

silné, pravdivé...

18.09.2023 15:34:48 | martinaV

Jsem ráda, že píšeš.

18.09.2023 10:19:32 | mkinka

Svätá pravda, ako spieva Nohavica:
Míříme na sebe míříme já a ty
ticho je kolem jen pes štěká za vraty
na louce leží mrtví motýli
padá déšť do esšálků
jsme poslední dva kteří přežili
tuhletu dlouhou válku

18.09.2023 10:03:56 | IronDodo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí