Pocity

Pocity

Anotace: Pocity, které člověk občas neovládá a vrývají se mu do mysli ať chce, nebo ne.

Z okna se dívám
místnosti velké,
sedím a splývám,
oči jsou mělké.

Duše však hluboká,
myšlenky víří,
když padne mi do oka
holubí chmýří.

Kdepak chmýří,
to slza jen padá.
Na papír a do klína,
kde cítím se nahá.

Zrcadlo na zdi
odráží stíny,
hrdlo lahve
je příčinou viny.

Únava sílí,
pozornost klesá,
šaty má vílí,
když tancuje bosá.

Na jasnou věc,
zrovna se táže,
na to má hlava,
padá do polštáře.

Času je málo,
slova však tečou,
jak se to stalo,
že ji pryč vlečou.

Do tmy a ven,
musím teď jít,
byl to však sen,
cítím se bdít.

Z okna se dívám,
místnosti tiché,
mlčím a vítám
minuty liché.

Konec se dostavil,
chodby se plní,
najednou cítím
spojení se zemí.
Autor Alva, 27.09.2023
Přečteno 118x
Tipy 10
Poslední tipující: IronDodo, Matahaja, Fialový metal, Psavec, CULIKATÁ, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí