Rozloučení...

Rozloučení...

Po schodech v smuteční síň lidé chodí,
o berlích belhají se staří loučit ve splínu,
nezbývá doufat, že jednou v škarpu hodí,
bez lítosti, jen žitím sešlou, moji zdechlinu…

Pár tichých slov řečník pozůstalým říká,
a před foyer postává už další sešlost,
každému z nás čas totiž potichounku tiká,
a nikdo netuší, co vlastně je, ta věčnost…

Nalevo do lavic nejbližší rodina posedala,
napravo neznámí mně, seděli dorostenci,
najatá plačka při obřadu smutně se rozeštkala,
na přání zesnulé pak oni, zřekli se kondolencí…

Po schodech ze síně smuteční lidé chodí,
o berlích belhají se chtivě na kar ve splínu,
nezbývá doufat, že jednou v škarpu hodí,
bez lítosti, jen žitím sešlou i moji zdechlinu…
Autor DH22, 01.10.2023
Přečteno 128x
Tipy 16
Poslední tipující: Rozmarýna, mkinka, CULIKATÁ, IronDodo, Psavec, Marten, Kaňka, Isabella, Anfádis, Ophelia81, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to hodně dobré.

26.10.2023 18:29:42 | Václav

Smutné

03.10.2023 15:42:32 | mkinka

:-((

03.10.2023 14:55:29 | CULIKATÁ

...mě napadlo slovo "zdechlotinu"...přijde mi víc indiferentní...jinak, kdo zažil pohřeb, byl tou fraškou znechucen...vyjádřil jsi to absurdně dobře.

01.10.2023 21:41:54 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí