Investor

Investor

 

 

 

                    INVESTOR

 

 

 Investor zo zahraničia 

 na Slovensku podniká, 

 konkurenciu rýchlo zničia, 

 naša firma zaniká.

 

 Konkurenčná výhoda 

 skrytá v štátnej pomoci, 

 pre tunajších nehoda, 

 na nápravu niet moci.

 

 Načo toľké dotácie 

 štát z rozpočtu rozdáva, 

 od voličov ovácie, 

 platca daní nadáva.

 

 Balík štedrej pomoci 

 v parlamente schválený, 

 expresne o polnoci 

 investorom chválený.

 

 Expandujú veľké siete, 

 pre ne radosť podnikať, 

 len či všetci o tom viete, 

 že naši musia zanikať.

 

 Nadnárodné monopoly 

 s hŕbou akčných lobistov, 

 namočené v špine boli, 

 serióznosťou neistou.

 

 Vtľkajú nám denne do hláv, 

 že investor sťa charita, 

 klamstvá prúdia z tlače, zo správ, 

 vraj nám rastie bonita.

 

 Zamestnancov minimum, 

 náklady čo najnižšie, 

 vyžmýkať z nich maximum 

 pre zisky čo najvyššie.

 

 Dlhovať na odvodoch, 

 pozakladať čudné schránky, 

 plávať v samých podvodoch, 

 obabrávať klientov, stránky.

 

 Štát sa nemo prizerá, 

 namočený po uši, 

 jak budúcnosť vyzerá, 

 netrápi ho, netuší.

 

 Živnostník sa roky trápi, 

 s byrokraciou zápasí, 

 správca daní cerí drápy, 

 bez námahy keťasí.

 

 Kedysi mal veľké plány, 

 aj chov oviec založiť, 

 žita zasiať ďalšie lány, 

 dnes chuť všetko položiť.

 

 Ohlodávať holú kosť 

 nejde predsa každý deň, 

 jedného dňa povie dosť, 

 ak už nieto miesta preň.

Autor Peter35, 03.10.2023
Přečteno 70x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, CULIKATÁ, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, jo, škoda slov, co se děje...a v žití tolik benaděje...:-(

03.10.2023 12:18:07 | CULIKATÁ

Žiaľbohu presne tak, ďakujem za veršovaný komentár.

04.10.2023 06:34:24 | Peter35

Ách, chápu tvé řádky a věř, že v Čechách to cítím úplně stejně

03.10.2023 11:45:45 | mkinka

...a stále sa točíme dokola v tom istom bludnom kruhu nekonečne sa opakujúcich chýb bez schopnosti poučiť sa.

04.10.2023 06:35:33 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí