Strava

Strava

 

 

 

                      STRAVA

 

 

 Kto chce dlho zdravý byť

 v primeranej kondícii, 

 mal by striedmou stravou žiť 

 v pohybovej pozícii.

 

 Nepodceniť význam stravy, 

 to je polka úspechu, 

 ak chce človek ostať zdravý, 

 nechce v tele neplechu.

 

 K tomu dávka pohybu 

 nevyhnutná denne je, 

 všetkým čo sa nehýbu, 

 problém majú, každý vie.

 

 Obmedzovať príjem cukrov, 

 cukríkov aj sladkostí, 

 odolávať chuti krekrov 

 aj iných detských hlúpostí.

 

 Ani v šunke, saláme 

 vitamíny nenájdeš, 

 skryté éčka neznáme, 

 v nich len tajné zlo nájdeš.

 

 Ak ti rastie na bruchu 

 jeden veľký pivný sud, 

 denný pobyt na vzduchu 

 rieši tento vážny stud.

 

 Ak máš v držbe záhradu, 

 nespustoš ju burinou, 

 popros znalých o radu, 

 pestuj s celou rodinou.

 

 Vitamíny prospešné 

 ukryté sú v ovocí, 

 pre spaľovanie úspešné 

 nemaškrť o polnoci.

 

 Neobchádzaj zeleninu, 

 v jedálničku nesmie chýbať, 

 iba sebe daj za vinu, 

 ak s chuťou tvojou nechce splývať.

 

 Zvýšiť príjem bielkovín 

 zdraviu isto pomôže, 

 vára z rôznych strukovín

 zlé trávenie premôže.

 

 Zdroj vápnika skrytý v mlieku 

 je garanciou pevných kostí, 

 nesiahaj po drahom lieku, 

 kalcium sa roly zhostí.

 

 Kto má radosť z pohybu, 

 môže sem-tam niečím zhrešiť, 

 no s ľuďmi čo sa nehýbu, 

 radšej zmľknem, nechcem strašiť.

Autor Peter35, 04.10.2023
Přečteno 79x
Tipy 6
Poslední tipující: CULIKATÁ, Psavec, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano.tva řeč se mí líbí.pohyb a vyvážená strava je recept a návod na zdravý životní styl.

04.10.2023 06:37:52 | mkinka

Ďakujem, Jíťo.
Presne tak, za svoje zdravie si je zodpovedný do značnej miery každý sám a všetky hriechy a stravovacie prešľapy sa človeku časom vrátia, treba si dávať pozor čo si dávame do bruška.

05.10.2023 06:16:36 | Peter35

Ano, pravdu máš.

05.10.2023 06:39:08 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí