(od)Povídám

(od)Povídám

Anotace: Kdyby ses někdy zeptal jak se mám

Viděla jsem polární záři,

zdál se mi o ní sen.

Byla jsem v Benátkách,

prošla kolem sochy Danteho Alighieri, 

prohlédla si balkón Julie. 

 

Četla jsem Rozmarné léto, 

Sto roků samoty a Nesbø,

učím se recitovat Bezruče.

Byla jsem elektrikářkou,

ve vedru jsem natírala plot. 

 

Nevím na jakou vysokou školu, 

prochodila jsem další pár bot. 

Mám novou náušnici, teda dvě, 

navlékám náramky a drátěné rybky.

Denně piju o jednu kávu víc. 

 

O víkendu dlouho spím,

běhám jen když opravdu chci, 

víc jsem si oblíbila naše psy. 

Začala a přestala jsem psát deník,

zapomínala jsem na to, 

ale občas mi to schází. 

 

Nechávám si dorůst vlasy,

už jen zpívám, nástroje jsem pustila,

kreslím suchým pastelem,

od obrazů si dávám velkou pauzu. 

A pořád nárazově píšu, básně. 

 

Autor girasole, 08.10.2023
Přečteno 132x
Tipy 7
Poslední tipující: ježa, o3_gambit, IronDodo, Fialový metal, Psavec, Jaku, Kaňka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné, upřímné, bez příkras

08.10.2023 23:06:17 | Jaku

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí