Tranquila (ukázka z knihy, II.)

Tranquila (ukázka z knihy, II.)

Ukázka z kapitoly Mexiko

*

Mezihra

*

Všechno je dokonalé.
Jsem klidná.
Domy mají výjimečnou architekturu.
Nejsou nové, ale barevné. Vyprávějí mi něco, na co se můžu naladit.
Ty jsi vedle nás.
Dáváš nám ruce, i když se potíme, protože je horko.
Ve sprše teče jenom studená voda.
Ale komu to vadí, když je teplo.
Obdivujeme mořské živočichy v Aquariu Mazatlan.
Milujeme se.
Fotíš.
Miluju, jak fotíš, jak se oddáváš něčemu zdravému,
jako tvoje vlastní nová forma meditace.
Neubližujeme si.
Procházíme se donekonečna.
Jíme krevety a nejlepší řízek, co jsem kdy měla.
Popíjím si ananasová, mangová a jahodová smoothie.
Muž na ulici nám zpívá
besame mucho, svatební píseň,
padesát pesos.
Olas altas
jsou velké vlny,
které objímají
všechny myšlenky, které zůstaly ve Phoenixu
a taky na těch schodech, co jsme tam na chvíli seděli jen já
a moje břicho.
V zrcadle jdeš vidět, broučku.
Nic se neděje a přece jakoby celý svět
každý den znamenal zázraky.

Večer se díváme na Boys a Dr. House,
spíme tak blízko - jako to máme ve zvyku,
lechtáš mě po břiše, protože aplikace říká,
že dítě odpovídá pohybem.

Miluju vás.


.
.
.
Přečteno 116x
Tipy 4
Poslední tipující: Marťas9, Psavec, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí