Zima ve vzduchu

Zima ve vzduchu

Anotace: Nuselák je krásné místo

Melancholická šedost velkoměsta, 

mísí se s nebeským šerem. 

Nasávám a degustuji nasycené páry. 

Štipou v nose a jemně voní  

nizkooktanovými Vánocemi. 

 

Světla vystupují v dálce z mlhy 

město nezná hranice. 

A já sedím, nasávám a degustuji,  

kritický bod dnešní doby,

seč mi stačí bránice. 

 

Procházím těmi utrobami, 

stavěné z bílého popílku,  

vyhaslé a plné armatury,  

jako otop plný hřebíků. 

 

Nevím zdali úzko je mi, 

když cítím se tak útulně. 

Sedím, nasávám, degustuji, 

ppm není promile. 

Autor Ovaleš, 21.10.2023
Přečteno 121x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, Žluťák, Anfádis, IronDodo, Misha, Frr, Fialový metal, šerý, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí