Odvaha

Odvaha

 

 

 

                         ODVAHA

 

 

 Dnešný svet, to samá výzva, 

 dôležitá odvaha, 

 bez nej z cieľov iba jazva 

 pre toho, kto zaváha.

 

 Dávno túžiš dobyť svet 

 s veľkou slávou, uznaním, 

 načo toľko prázdnych viet, 

 cesta k pravde poznaním.

 

 Neľahká ver táto púť, 

 málokto je úspešný, 

 odvážny len ďalej buď, 

 koniec misie prospešný.

 

 Ak si silná povaha, 

 je to tvoje veľké plus, 

 silnou stránkou rozvaha, 

 tak choď ďalej, len to skús.

 

 Silný človek neváha 

 podísť isté riziko, 

 odmenou je prevaha, 

 s ňou dokráča ďaleko.

 

 Nebojácne ďalej blúdi, 

 hľadá cestou správny smer, 

 strachopud ho trasúc súdi, 

 do kúta sa radšej ber.

 

 Veď to žiadna náhoda, 

 odvážnym vraj šťastie žičí, 

 proti strachu výhoda, 

 zbabelec od strachu kričí.

 

 Bojko, len sa rýchlo vzmuž, 

 máš dôvod na obavy ?

 Veď si predsa dáky muž, 

 so strachom niet zábavy.

 

 Bez odvahy márna snaha, 

 človek úplne zmätený, 

 nerozhodný, dlho váha, 

 od strachu celý spotený.

 

 Kráčaj ďalej sebaisto, 

 na prekážky radšej nehľaď, 

 cieľ sa javí viac farbisto, 

 stopy pochýb v sebe zahľaď.

 

 Aj keď nemáš istotu, 

 vopred nikdy nezúfaj, 

 v žitia svojho podstatu, 

 v krajšie chvíle vždy dúfaj.

 

 Trpezlivosť, odvaha, 

 to sú tvoje prednosti, 

 pevnej vôle nadváha, 

 priamo k šťastiu, radosti.

Autor Peter35, 01.11.2023
Přečteno 126x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, Fialový metal, mkinka, o3_gambit
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí