Vrátila ses

Vrátila ses

neumírej dnes
umři až zítra
prosím dožij se jitra

až po ránu sluncem prozářeným
až po zpěvu ptactva
až po zakokrhání

slzy mi vhání

to čekání

čekání na smrt

chladné ruce
fialové rty

co mi zbylo

nic není
nic nebude

vidím tě všude

nechci tu být
nechci tu žít

chci srdce tvé mít
nebo za tebou jít

vracíš se

chlad odchází
teplo přichází

ranní buzení
v lásce sevřeni
paprsky prozáří

bez odmítání
bez čekání
mám tě tu zpátky
jsi…budeš…neodejdeš

nechci se vrátit do minulosti
užil jsem si dosti
život bez radosti
toho je konec

teď a tady s tebou
štěstím mě nohy zebou

mráz po zádech
nádech a výdech
srdce bušení
žádné zlé tušení
radost z obětí
samé dojetí

teplé ruce a rudé rty
to jsi a budeš navždy jen ty
Autor Dekil, 02.11.2023
Přečteno 106x
Tipy 6
Poslední tipující: Marten, IronDodo, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ta báseň je krásná...;-)...smutná ale prožitá...krása, co mrazí...

02.11.2023 18:01:01 | Marten

Pěkné.

02.11.2023 14:07:15 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí