Bratři

Bratři

Anotace: Novinkový výtvor o dvou bratrech. Jeden bezdomovec, druhý v inval.důchodu druhého stupně, peníze jim nestačí. A zdraví mladšího opouští. Svoji situaci nijak neřeší. Opravdu ze života.

V chalupě s odpojenou elektrickou energií
bráchové spolu nyní žijí,
když prachy mají
tak dlouze kouří a nejen pivo rádi pijí.

Když prachy dojdou
i venku sesbírané vajgly přijdou k chuti
improvizovat nouze oba často nutí.

Na kamnech občas vodu ohřát mohou
v nalezeném plecháči
na velmi omezenou hygienu
to sotva postačí.

Kamenné stoleté zápraží
padlo na úhradu dluhů v hospodě
výčepní pro něj přijel s bagrem
vykopal celé a neponechal nic náhodě.

Na lavičce před okny
zvláště v létě hrdě posedí
dění na hlavní silnici
bedlivým okem pozorně sledují.

Mladší se s večerem
o berli k posteli došourá
vousy jak Krakonoš
a ústa bezzubá.
S bolestí v kyčli v noci usíná
veselý kašlavý smích
už dávno nemívá.
Autor Admirál, 10.11.2023
Přečteno 149x
Tipy 9
Poslední tipující: Helen Mum, Žluťák, kudlankaW, kozorožka, šerý, Psavec, mkinka, Anfádis
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Někdy si říkám, jaké mám štěstí... Děkuji za příběh.

08.04.2024 19:43:31 | Helen Mum

Děkuji za návštěvu

12.04.2024 13:29:14 | Admirál

Tak příběh dvou bratrů z vesnice moc komentářů nepřitáhl.. No realita je tvrdá

16.11.2023 14:39:06 | Admirál

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí