K vánočním svátkům

K vánočním svátkům

Nepřeju ti nic na vánoce,

a nepřeju ti ani to v novém roce.

Přeju ti ten pocit kterej jsem měla,

v době kdy jsem tě opouštěla.

Nepřeju ti zdraví, štěstí ani zážitky,

přeju si ať tvůj osud zatahá za nitky.

 

Ať pořádně zaprší na vaše zápraží,

bláto na tvých botách věčně se udrží.

Ať rosteš jako z vody, prorosteš stropem,

ať se nikam nevlezeš, jsi neskladným obrem.

Ať jsi celý od smůly, od hlavy po paty,

ať jsou každé tvoje gatě samé záplaty.

 

Seber se a odjeď, odstěhuj se do Nizozemí, 

kéž bych tě už nepotkala v této zemi! 

Autor girasole, 25.12.2023
Přečteno 83x
Tipy 5
Poslední tipující: K8OS, Psavec, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta hořkost se mi líbí, jde to proti proudu. Obzvlášť v tomhle období, to jsem potřeboval, paráda (bez ironie).

28.12.2023 00:37:12 | K8OS

díky

28.12.2023 01:06:01 | girasole

Něžná báseň:D
Moc pěkná!

25.12.2023 22:39:13 | Žluťák

děkuji

26.12.2023 22:33:59 | girasole

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí