Lidmi

Lidmi

Drobné nesmysly které nás dělají lidmi..

Violoncello ve sluchátkách,

obraz na poličce,

slepené pramínky vlasů,

stačí zatraceně málo...

Sednout si na podlahu,

uklidnit myšlenky,

dovolit očím oddechnout si,

koukat se na stěnu.

 

Dýchám,

jako koně dýší,

mlčím,

jako němé oči,

Kolik toho ještě neřekly?

Co všechno skrývají?

Příběhy, pohádky, legendy?

Tajně psanou poezii,

rýmované eposy,

nekonečné eseje? 

 

Vím toho o nich tak zatraceně málo...

Jaké jen se jim zdají sny? 

Co by si nejvíce ze všeho přály? 

A kam míří, když utíkají? 

Autor girasole, 26.12.2023
Přečteno 91x
Tipy 14
Poslední tipující: mkinka, V.N.Losinský, o3_gambit, šerý, Psavec, Marten, Lesní žínka, Žluťák, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

30.12.2023 17:16:33 | mkinka

Tohle se mi moc líbí, opravdu...

26.12.2023 22:39:30 | cappuccinogirl

to mi dělá velkou radost

26.12.2023 22:49:45 | girasole

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí