Lžu vám!

Lžu vám!

 

 

 

Čí propiska je v cizích rukách?

Kdo to píše
na toaleťák táhlé balady
a pak si jimi vytře?

Je otázka za deset milionů
opravdu tak záludná?

Často neznáme odpovědi
hledáme je ve vědeckých hlavách
-často ani neznají obyčejný život
natož milionové odpovědi


Occamova břitva:

"Cogito ergo sum"

jen dokládá
jak moc si myslíme
že pravda
je vcelku jednoduchá záležitost

já si myslím
že pravda je jakýsi tvor
není stálá
pořád je v pohybu

ale nemyslím si

že je to pravda

---

--

-

.

Autor GiovaniDaVinci, 28.12.2023
Přečteno 111x
Tipy 19
Poslední tipující: Stanislav32, jort1, Frr, Iva Husárková, Žluťák, Sonador, Psavec, Marten, cappuccinogirl, paradoxy, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

stačí vzít meč na gordický uzel

29.12.2023 13:17:35 | jort1

ano - je "jakýsi tvor na zablácených pavoučích nožkách" ST*

29.12.2023 05:27:03 | Frr

Kolem pravdy je to prostě zapeklitý...
PS: záludná možná není ani tak ta otázka, jako těch deset mega:-)

28.12.2023 13:28:41 | cappuccinogirl

to je dobrý.

28.12.2023 13:05:03 | mkinka

Tak to je dobrý!*

28.12.2023 13:04:32 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí