Končící rok

Končící rok

Anotace: dekadence o posledních dnech roku

Zas končí rok
jež byl složitý jak rovnice
o dvou neznámých
kterým dodnes nerozumím
ani nechci rozumět
tak když mne u vchodových dveří
pozdraví domovnice
je mi nad slunce jasné
že poslední noc v roce
nebudu mít na růžích ustláno
s litrem vína jež mi pramení v cévách
usnu s trnovou korunou na hlavě

Jako rodiče svým dětem říkají:
,,Ještě se dvakrát vyspíš
a přijde Ježíšek"
Já si pro sebe říkám:
,,Ještě se párkrát vyspím a budu
o další rok starší"
pak usnu na pár dní a budu stařec

Mockrát mi bylo řečeno
že prý se o Vánocích nestřílí
leda ze sebe navzájem
nebo když venku na plácku
omladina odpaluje dělbuchy a rachejtle
ručičky hodin pomalu ukazují k dvanáctce
a starý rok už dává světu vale
Autor Petr27, 28.12.2023
Přečteno 84x
Tipy 10
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, martinaV, Marťas9, Iva Husárková, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé...Standa

14.01.2024 11:25:11 | Stanislav32

Děkuji ;)

14.01.2024 12:31:47 | Petr27

proti tomu, co nás čeká
je ten starý klidná řeka
jako rybník, bláta plný
přijdou bouře, blesky, vlny...

29.12.2023 00:17:11 | stormeater

:)) zajímavá úvaha

29.12.2023 12:45:11 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí