Mýty

Mýty

 

 

 

                      MÝTY

 

 

 Planétou sa šíria mýty 

 zaručene pravdivé, 

 propagandou človek sýty, 

 slová hlúpe, klamlivé.

 

 Kto počúva reklamu

 bez rozmyslu, poslušne, 

 toho vedie do klamu, 

 hoc klamať je vraj neslušné.

 

 Pred bankou dnes stoja davy 

 na výhodnú pôžičku, 

 inštitúcia úspech slávi, 

 ošklbe ľud trošičku.

 

 Tipos láka v svojom spote 

 na lotérie čudesné, 

 k peniazom vraj prídeš v Lote, 

 hlúpe, klamné, údesné.

 

 Niet nad ďalší nový mýtus 

 šíriaci sa v dnešnom čase, 

 že dôležitý iba status, 

 pomôže nám k večnej spáse.

 

 Neboli to časy dávne, 

 keď pchali sme sa východu, 

 nedopadli veľmi slávne, 

 dnes západ tlieska príchodu.

 

 Zaslepený pozlátkom, 

 jeden dukát v náručí, 

 bez reptania, po hladkom, 

 otrok Slovák v područí.

 

 K tomu zopár vzletných viet 

 o pravde a o slobode, 

 možno prejde zopár liet 

 a ubitý si, národe.

 

 Amerika, dnešný vzor, 

 vraždy, krv a násilie, 

 u tamojších už cítiť vzdor, 

 o zmenu márne úsilie.

 

 Politici pília uši, 

 ohlupujú celé masy, 

 múdry človek razom tuší, 

 že potrebujú plebsu hlasy.

 

 Rozpoznávať súvislosti 

 a kritické myslenie, 

 zbavovať sa závislosti, 

 to človeka poslanie.

 

 Kto číta medzi riadkami, 

 ten je majster umenia, 

 strata času plátkami, 

 rozpoznávať znamenia.

 

 Svetom hýbu mnohé fámy, 

 rozprávky aj legendy, 

 že elity sa vezú s nami, 

 majú inej agendy.

Autor Peter35, 03.01.2024
Přečteno 67x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, mkinka, Psavec, o3_gambit, Vivien
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí