Pôžitok

Pôžitok

 

 

 

                      PÔŽITOK

 

 

 Dobre žiť je umenie, 

 prežívať radosť, pôžitok, 

 signál jasné znamenie, 

 že smiech tebe na úžitok.

 

 Každé ráno tešiť sa, 

 čo ponúkne nový deň, 

 ako dieťa jašiť sa, 

 žiť svoj život ako sen.

 

 Príliš dlho nežialiť 

 nad životnou tragédiou, 

 ako svetlo zažiariť, 

 čas vyplniť komédiou.

 

 Hoci svetom mnoho zla

 krížom - krážom putuje, 

 veru márne sa ti zdá, 

 že ťa niekto ľutuje.

 

 Zo života zážitok, 

 treba si ho vychutnať, 

 nič neskúsiť prežitok, 

 rôzne plody ochutnať.

 

 Či už pekné tóny hudby 

 muzikanta očaria, 

 či na hrade staré hradby 

  v tvári úsmev vyčaria.

 

 Pre gurmána chutné jedlo 

 k slasti ho vždy privedie, 

 vodákovi do rúk pádlo

 od starostí odvedie.

 

 Rybár šťastný z ryby veľkej

 čo z jazera vylovil,

 milovník zo ženy tenkej,

 mladú krásku ulovil.

 

 Dobrá kniha čitateľa 

 vášnivého pohltí, 

 múza zhora pisateľa 

 inšpiráciou zahltí.

 

 Lacný tovar z obchodu 

 zákazníka veľmi láka, 

 rýchlo beží ku vchodu, 

 nech ujde sa mu zľava dáka.

 

 Lámať nové rekordy 

 skúša plavec v bazéne, 

 lúdi tóny, akordy 

 gitarista na scéne.

 

 Každého z nás rôzna činnosť 

 k spokojnosti napĺňa, 

 voľný výber, nie povinnosť, 

 nech čas náš drahý vypĺňa.

Autor Peter35, 04.01.2024
Přečteno 81x
Tipy 12
Poslední tipující: CULIKATÁ, Psavec, IronDodo, Iva Husárková, Žluťák, Marťas9, o3_gambit, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný.

04.01.2024 07:19:04 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí