Svoboda času

Svoboda času

Svobodou mou,
je nebrat si nic sebou,
nebrat si osobně skoro nic
a život bude zářit víc.
Nežít věčně v minulosti či budoucnosti,
žít se bude lépe v přítomnosti.

Minulost je naše slabost,
je naší součástí celou věčnost.
Pevná jako skála,
někdy nám i ubližuje.
Ubližuje nám pravdou svou,
kdy chovat jsme se měli s něhou.

Změnit nic,
stejně nezměníš,
jedině se poučíš.
Opravit ji smíš,
v přítomnosti či budoucnosti.
Nikoli v minulosti.

Přítomnost je úžasná věc,
dokážeš z ní vytěžit kolik chceš.
Vše závisí jen na tobě,
kolik si usmyslíš, že je hodně.
Žít tady a teď,
nepochopí nikdo hned,
Dokud jejich čas není zkrácen o několik let.

Jak se zachováš v přítomnosti,
tak se vyznamenáš v minulosti.
A jak se zachováš teď,
si pomůžeš za několik let.

Budoucnost je mlhavá, někdy příznivá, někdy bolavá.
Je výsledkem tvé minulosti a přítomnosti.
Ale vše na čem záleží,
že budoucnost stále běží.
Autor Anezka.M, 15.03.2024
Přečteno 92x
Tipy 15
Poslední tipující: Paulín, kudlankaW, Misha, Ondra, Psavec, Kan, IronDodo, Pacik, Chane, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je krásně pravdivé, neohlížet se zpět, ale hledat to dobré a poučit se a myslet na budoucnost. ST.

25.03.2024 19:48:24 | Paulín

Děkuji moc za komentář:D

25.03.2024 20:08:58 | Anezka.M

Ano četla,děkuji za komentář.

15.03.2024 16:17:26 | Anezka.M

Bože, dítě, četla jsi někdy nějakou poezii?

15.03.2024 06:28:34 | Iness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí