Prozření - I

Prozření - I

Anotace: 1. část mé pouti životem

Sedím.
Do tranzu se uvádím.

Jak hluboce se ponořit,
do stavu kde vnitřní vesmír rozpínán je,

a konce nelze dohlédnout.
I tu se zjevila,

ta krychle pravidelná,
avšak nikde žádné otvory,

do kterých lze nahlédnout.
Tu zčista jasna okno zamřížované se zjevilo,

a nahlédnout již lze.
Co vidím? Sám tomu nerozumím,

když žena sedíc na sofa pohlédla mi do oka.
Kdo jsi? Ptám se já.

Jsem to já, žena nešťastná,
která desetiletí volá po svobodě!

Volám, tluču, náznaky ti vydávám,
ty však vždy jsi ignoroval a zadupával.

Tys můj věznitel i tyran,
který svými skutky a činy mi bolest způsoboval.

Propusť mě, ať šťastná mohu být,
aneb takto žíti nemohu a ty též.

Nemohu, nelze.
Vše bych ztratil v životě.

Prosím, dej mi volnost.
Jsem přec ty,

a ty to víš!
Jen sebe popíráš, co jsi!

Jsi ona a ne on.
Pochop to už a odhoď okovy,

které tíží tě již drahnou dobu.
Autor IronLadyPrague, 16.03.2024
Přečteno 53x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To vypadá, že se můra pokouší vylézt z koko nu:)

16.03.2024 21:48:16 | Žluťák

Ty máš v názvu prahu,nenarodila jsi se také v Praze.

16.03.2024 20:43:36 | mkinka

Nenarodila jsem se v Praze. Nicméně zde žiji již 14 let, a tak je Praha mou součástí.

16.03.2024 20:46:57 | IronLadyPrague

To je dobře, já prahu miluji.

16.03.2024 20:51:27 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí