On slunci vstříc a dolce vita

On slunci vstříc a dolce vita

Anotace:

Má stříbřité vlasy až po ramena
Slovo práce pro něj nic neznamená
Je jen o pár měsíců starší nežli já
Přec je mezi námi míle propastná

Postává od sedmé u krámku Vietnamce
Vnímá východ slunce - je mu do tance
Zatímco já mrzutý s myslí tmáře
Si opatřuji chleba v potu tváře

S koupěchtivými prohodí pár frází
Naoko se zajímá co jim schází
Utlouká dobu dalším a dalším pivem
O polednách je již ve snu jurodivém

Našinec skuhrá nad minimální mzdou
Právem hlasitě žehrá - vede si svou
Nad množstvím vykonané tvrdé práce
Nad žebrotou - že nikde není láce !!!
Autor kudlankaW, 19.03.2024
Přečteno 73x
Tipy 16
Poslední tipující: kozorožka, Paulín, Psavec, Žluťák, Vivien, Kan, cappuccinogirl, Chane, Marten, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pivo jsou taky kalorie a práce po něm jde líp od ruky... do určité hladinky:-)

19.03.2024 22:02:26 | Žluťák

To ano

20.03.2024 08:46:08 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí