Koktejl nálad

Koktejl nálad

Anotace: nostalgie...

 

foto: Toni Cuenca

 

ze střípků mých někdejších nálad
spřádám si tu dnešní
nevím ještě které na nakonec si vyberu
a pak v mém pokoji pomyslně pověsím si na stěnu

jak tehdá dávno, to bylo mi tak čtrnáct let
tehdy já mnohokrát a v mnohém se splet'
tenkrát taky moje první plakáty můj pokojík krášlily
na jednom byl Belmondo a na druhým Bardotka v rozepnutý košili

vybrat si pár nálad, které by spolu ladily
které by byly milé a duši moji hladily
však cítím se teď nějak nejistý
z kterých koktejl dobrou náladu mi zajistí

tak začínám směsí z ozvěn písní od táboráku
ze vzpomínek na vůni holky z našeho baráku
na jamky kam stříleli jsme kuličky
na osvětlení starou lampou naší uličky

ze vzpomínek na ranní mlhu nad jezem
jak když mrzne babičce za kamna si zalezem
jak poprvé jak páni v kočáře se projedem
jak mladí jsme mysleli si, že všechno dovedem

když jsem byl hotov byl jsem překvapený
nálady od kolébky až po včerejší pohlazení mojí ženy
nezdařilo se mi nějak z mých vzpomínek smíchat jen pár nálad
žádné z nich nechtěl jsem se vzdávat

ani těch nehezkých, které jsem neměl rád
kdy trpěl jsem a já musel předstírat
pochopil jsem, jsou to nálady mého života
stěna v mém pokoji byla najednou jak zakletá
jako bych na ní viděl viset fotky
Belmonda a v rozepnutý košil
fotku polonahý Bardotky

Autor mapato, 05.04.2024
Přečteno 53x
Tipy 12
Poslední tipující: Lexi, Iva Husárková, Marten, Chane, Ondra, Tomcat, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí