Jsem únorová

Jsem únorová

Anotace: psáno 29. února

Začínají se mi slívat dny, 

v monotónním běhu času

všechny skoro stejně voní, 

ale nemám z toho strach, 

nebojím se, že to nepřejde. 

 

Znovu přijdou nějaké testy, 

zvolím si neobvyklý oběd, 

lidé se budou střídat jako

ti sedící v nádražní čekárně, 

a někteří odejdou napořád. 

 

Leden vzal dávno za své, 

zítra bude prvního března, 

a vím, že všechno bude jiné,

jaro se blíží každým dnem,

jenže já jsem pořád únorová. 

 

A netěším se, až se mi zase

na rok schová můj měsíc, 

dokud tu je, tak se ho držím, 

a vůbec se ho nechci pouštět, 

jsem zase  jednou (jako) malá. 

 

Autor girasole, 08.04.2024
Přečteno 61x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Marťas9, J's .., Psavec, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Námět je pěkný, čtivě napsané. Ano, únor je zvláštní

08.04.2024 13:54:28 | Admirál

děkuji, únor je krásný

08.04.2024 18:34:23 | girasole

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí