Zmizelá posvátnost

Zmizelá posvátnost

Anotace: starý kousek

Ani vigilie si neudrží svou podstatnost,
když se o ně přestaneme zajímat.
Tak jako se můžeme zapsat,
do historie, do vzpomínek a do srdce,
stejně tak, nás mnohé může smazat.
Myšlenka zahyne, vzpomínka se rozmlží...
a naše těla se obrátí zpět v hvězdný prach.

Před rokem jsi býval pánem města,
dnes jeho zlatý klíč nosí na krku někdo jiný.
Noty se vrátily zpátky do zpěvníku,
zůstaly jen ty z krátké písně,
ona je tím posledním, co po tobě zbylo.

Kterým směrem se obrátit
v moment, kdy skončila věčnost?

Autor girasole, 19.04.2024
Přečteno 32x
Tipy 7
Poslední tipující: enigman, zase já, Psavec, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čelem...

22.04.2024 12:12:16 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí