Bič a pouta

Bič a pouta

Anotace: Dekadence

Padl soumrak a za okny
jež jsou plná černého dehtu
co nelze smýt
slyším rány od vybuchujících petard
ač jsou Vánoce a Nový rok v nedohlednu
přinesla si mi zabalený dárek
ve kterém byl bič a stříbrná pouta
kterými nás osud přivázal
k trubce od topení
a švihal nás přes holý hřbet jako koně
jen toho z kamene na Václaváku,jehož tíží na zádech tíží osud celého národa
po Praze mne nedávno
rozvážela pouliční dráha
kde černovlasá cikánka se houpá
do rytmu dunící tramvaje
jako had, jenž odpočívá pod střechou
a čeká na něčí zátylek
Autor Petr27, 14.05.2024
Přečteno 40x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Žluťák, mkinka, Psavec, Sonador
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a to se mi líbí!

14.05.2024 23:49:10 | Sonador

Děkuji :)

14.05.2024 23:53:54 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí