ChatGPT | Popravčí - Chris Carter

od: Miro Sparkus

Popravčí - Chris Carter

Anotace: Druhá kniha ze série "Robert Hunter"

Druhá kniha ze série „Robert Hunter“. Po přečtení Dvojitého kříže jsem se velmi těšil, ale zároveň jsem měl obavy, aby se autorovi podařilo zachovat kvalitu prvního dílu. Mé obavy však byly zcela zbytečné. Autor se překonává.

Příběh stojí jako samostatný celek, tudíž není nutné znát předchozí díly a přesto bude mít čtenář plnohodnotný zážitek. Což osobně považuji za velké plus a jistě i autorův záměr. Je však lepší předchozí díly znát. Občas se v příběhu objeví odkazy na věci minulé. Ale hlavně se o postavách dozvídáte stále nové informace z jejich minulosti i současnosti a tím si k nim budujete vztah a sympatie. V první recenzi jsem vyčítal, že postrádám strach o hlavní postavy. To se tady ovšem změnilo a konkrétně v jedné scéně jsem zůstal s výrazem „Co že? No to snad ne?!“ Opravdu jsem se až lekl.

Zároveň jsem si také říkal, co může přijít nového a jiného? Přeci jen struktura knihy je dána. Je to krimi a detektivové ze zvláštního útvaru vražd se snaží dopadnout sériového vraha. No, zjistil jsem, že má fantazie je v tomto ohledu dosti chabá. Vynalézavost pachatelů je doslova šokující. Neřekl bych, na kolik brutálních způsobů je možné zabít člověka. Ale nebudu spoilerovat. Nechť se překvapíte sami.

Já se určitě chystám na další díl a zřejmě na celou sérii bez proložení jiné knihy. Opravdu se to čte téměř samo a nelze nic jiného než doporučit.

***

Další recenze a ostatní také na:

https://mirosparkus.webnode.cz/

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Literární dílo "Popravčí" od Chris Cartera vyniká svou napínavostí a vynalézavostí pachatelů. Autor si udržuje kvalitu ze své první knihy a příběh je samostatný celek, tudíž není nutné znát předchozí díly. Avšak, předchozí díly doporučuje, protože se o postavách dozvídáte stále nové informace zjejich minulosti i současnosti a tím si k nim budujete vztah a sympatie. Na druhé straně, silnou stránkou knihy je rozhodně napínavý spád, který má autor pevně v rukou a dokáže čtenáře vtáhnout do děje. Slabou stránkou by mohla být někdy přílišná brutalita a extrémnost výmyslech pachatelů, což může někoho odradit číst dále. Celkově ale knihu rozhodně doporučuji.

13.05.2023

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí