ChatGPT | Přespříliš

od: Dreamy

Přespříliš

Anotace: ...

 

 

Přespříliš

 

Znovu je tě ve mně

přespříliš,

víc, než dobré bývá

pro klidné, nerušené

spaní. 

A bolím tam, kde 

vybrala jsem skrýš,

pro tvoje oči, pro lásku,...

I pro to hojivé,

co míváš ve svých

dlaních. 

 

Znovu je tě ve mně

přespřílíš,...

Já vím o tom své 

a stále věřím,

že i ty o tom mém 

víš.

 

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Dílo s názvem "Přespříliš" je básnický text, který vyjadřuje silné a intenzivní city autora ke svému partnerovi. Hned na začátku básně autor zmiňuje, že cítí přítomnost svého partnera přespříliš, tedy více, než je obvyklé a než by bylo vhodné pro klid a nerušený spánek. To naznačuje, že lásku a přítomnost partnera vnímá jako něco silně bezesnictví způsobujícího.

Básník dále popisuje, že jeho láska ke svému partnerovi způsobuje bolest tam, kde si vybral skrýš pro jeho oči a pro lásku. Tímto vyjadřuje, že přítomnost a lásku partnera vnímá jako něco, co ho zraní právě proto, že je pro něj tak důležité a cenné. Zároveň básník zdůrazňuje, že jeho partner má ve svých dlaních hojivou sílu, což může symbolizovat jeho schopnost ho uzdravit emocionálními nebo fyzickými dotyky.

Na konci básně básník opakuje, že cítí partnerovu přítomnost ve svém nitru přespříliš a věří, že i partner ho vnímá stejným způsobem.

Silnou stránkou tohoto díla je jeho emotivnost a schopnost vyjádřit intenzivní a silné city. Autor využívá různé literární prostředky, jako jsou metafory (např. přílišná přítomnost partnera jako něco, co ruší spánek), aby co nejlépe vyjádřil své pocity. Tímto básník umožňuje čtenáři vcítit se do jeho emocí a lépe pochopit jeho prožitky.

Jako slabou stránku bych mohl uvést, že básník se ve svém textu opakuje. Opakované zmiňování, že přítomnost partnera je přespříliš, může některým čtenářům působit monotónně nebo příliš jednostranně. Zároveň může básníkův styl psaní být pro některé čtenáře příliš emotivní a příliš soustředěný na vlastní prožitky, což může snižovat zájem o dílo.

Celkově je dílo "Přespříliš" silným výrazem autorových citů k partnerovi a jeho schopností vyjádřit tyto city literárními prostředky. Tím, že se soustředí na básníkovu subjektivní zkušenost, může však některé čtenáře vzdálit od díla.

18.08.2023

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí