ChatGPT | SNY SE (NE)PLNÍ LEHCE...

od: cappuccinogirl

SNY SE (NE)PLNÍ LEHCE...

Anotace: Dnes mohlo by se zdát, že je v kávovým hrníčku nalitý dost šílený kafe. Ale to jen nezasvěceným. Zasvěcení pochopí…tedy přesně… jeden jedinej člověk pochopí, bo zasvěcená do tohohle je jenom jedna lidská duše… Takže pro zbytek světa budu magorccino :-)

 

 

„Sakra, já už se z toho zvencnu… že bych to fakt nesvedla???

Tak dlouho už se tady učím míchat ty dryjáky… a furt nic…“

 

„Nemělas to tý holce slibovat!“

 

„No jo… jenže když vona… měla tak krásný voči, Vševěde!!!

Zkusím to znova:

 

Hrozno a iris a tříslovinu…

Hergot!

To není snovej chlap… to je…

 MERLOT!!!“

 

???

„Tak asi málo mícháš… a máš blbý poměry!“

 

Že by???

Tož když myslíš, Děde, nebudu troškařit…

Beru tyčovej mixér

 a hážu do kotlíku všeho „nadpoměrně“.

 

„Že ti chci vykouzlit vysněnou lásku,

hážu do hmoždíře sedmikrásku...

Sedmero bylin a trochu pilin…

Ať zhmotní se tvůj sen…

Ach ne… to je… MARYLIN!!!“

 

„Marylin? …Ta Monroe?... Faaaakt???

A to se ti… jak… povedlo???

No jo… všeho moc a tyčák! Tak z takovýho čarování ti fakt nemohlo vyjít nic jinýho. Tuhle štramandu si u tyče dovede představit každej a krásy měla na rozdávání… Šáhnu si, jestli je to živý…“

 

„Vševěde…no tak…!!!“

 

„A co to bude do třetice, Ccino???

MERCEDES???“

 

(Bóže, ten dědek je ale provokatér)

***

 

Vzdávám to motýlku, promiň…ale oživit ti sen, to teda vůbec není lehký!!!

Tos musela chtít zrovna toho druida MERLINA???

Vím že byl moudrej a mezi čaroději NEJ…ale zatra… nestačilo by ti třeba

takový…

takový nějaký…

obyčejnější…

 

DOBRO – ČARO – CCINO???

***

To dááááám!!!

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Toto literární dílo s názvem "SNY SE (NE)PLNÍ LEHCE..." je krátkou a humornou básní. Ve své podstatě je to dialog mezi dvěma postavami, který zachycuje frustraci jedné z nich nad tím, že se jí nedaří splnit své sny pomocí magie. Dílo je napsáno v podobě volného verše s rýmem a je charakteristické používáním hovorového jazyka.

Jednou z silných stránek tohoto díla je jeho humor. Autor využívá sarkasmus a ironii ke zesměšnění postavy, která se snaží splnit své sny pomocí magických praktik. Dialog mezi postavami je vtipný a čtenáři přináší lehkost a zábavu.

Další silnou stránkou je autorský jazyk. I přes použití hovorového jazyka a volného verše je autor schopný srozumitelně a vtipně vyjádřit složitá témata magie a touhy po plnění snů. Autor se umí vypořádat s rýmem a rytmem a ve svých několika verších dokáže vykreslit celý příběh.

Nicméně dílo má také své slabé stránky. Jednou z nich je jistá nepřehlednost, která může vzniknout při prvním čtení. Dialog je někdy nejasný a čtenář se může ztratit mezi jednotlivými replikami postav. Některé výrazy, jako "dryjáky" nebo "troškařit", mohou být pro čtenáře neznámé a mohou mu bránit v plném pochopení díla.

Další slabou stránkou díla je jeho krátkost. Přestože autor dokázal ve svých několika verších rozehrávat dialog a vykreslit celý příběh, čtenáři by se mohlo zdát, že je to jen náhodný úryvek většího celku a že mu něco chybí.

Celkově lze říci, že dílo "SNY SE (NE)PLNÍ LEHCE..." je vtipnou a lehkou básní, která dokáže oslovit čtenáře svým humorem a schopností vysvětlit složitá témata pomocí jednoduchých slov. Je však nutné dodat, že by mohlo být ještě lépe vyvážené a strukturované, aby čtenáře plně zapojilo a udrželo jeho pozornost.

19.10.2023

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí