ChatGPT | DRABBLE výzva na zadání

od: cappuccinogirl

DRABBLE výzva na zadání

Anotace: Zítra (26.10) rozjíždíme hravý ccinodrabble... přidejte se, kdo bude mít chuť :-)***

 

Ccinodrabble pravidla???  Ne, přátelé, holka ccinová není moc o pravidlech, navíc začínáme...takže zatím jediný, co je pevně daný... 10 slov, který musej v dílku bejt!!!

A dílko jako takový...může bejt třeba makový!!!

 

Je jedno jestli, v básni nebo próze,

necháte ruce volné svojí hravé Můze...

prostě jen tvořte, pište, hrajte si se slovy...

Desítku z nich vám Ccinová holka napoví!!!

No a vy...si poradíte se zbytkem:-):-):-)***

Těším se!!!***

 

 

 

 

 

 

 

 

*************************************************************

 

Vzor drabble:

zadaná slova:

Anténa,vrchcáby,mléko,analfabet,rukola

/100 slov/

 

„ Sakra, jak to Máňa říkala? Kvasnice, mléko…rukola?

Jen aby to nepoplet. Je to k zlosti. Neumět číst. V dnešní době. Analfabet! Kdo dnešek přežije s touhle diagnozou, je borec. A on naštěstí napočítá do desíti a zvládne podpis. Takže není úplnej total blb.

Má to po tátovi. Ten taky čtení nezvlád. Jak by moh, když ve škole místo na písmenka měl úplně jinak nastavenou anténu! Místo slabikáře si všímal češtinářky. Jejích stehen. Už tenkrát, v první třídě. A protože nosila mini…neměl šanci. Ema mele - ho nezajímalo.

Jo, geny jsou geny. Kostky jsou vrženy, tak hrajme vrchcáby! Vrchcáby života!

 

***********************************************************

 

Pravidla:

 

Povídka nebo báseň drabble se píše na 100 slov, přičemž do ní musejí být zapojena zadaná slova, a to 3 nebo 5, popřípadě zadaná věta nebo zadané slovní spojení.

Zadaná slova jsou uvedena v základním tvaru, tedy v prvním pádě jednotného čísla u podstatných jmen, přídavných jmen, zájmen a číslovek, v infinitivu u sloves. V textu je potom možné využít všechny tvary zadaných slov, tedy všechny pády jednotného i množného čísla  u podstatných jmen, u přídavných jmen navíc všechny tři rody, a také všechny tvary u sloves, tedy nejen jednotné a množné číslo, ale i všechny časy, a dále oznamovací, podmiňovací a rozkazovací způsob.

Pokud jde o zadanou větu, musí být citovaná v zadaném tvaru.

U slovního spojení bude zadání blíže specifikováno.

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Dílo s názvem "DRABBLE výzva na zadání" je označeno jako drabble, což je literární forma, která se skládá z přesně 100 slov a musí obsahovat 3 nebo 5 zadaných slov. Dílo je napsáno hovorovou a hravou formou, přičemž se snaží motivovat čtenáře k překonání strachu z psaní a hravému hraní si se slovy. Také obsahuje instrukce a pravidla, jak napsat drabble.

Silné stránky tohoto díla jsou jeho jednoduchý a srozumitelný jazyk, který je zaměřený na komunikaci s laikem. Autor dokáže složitá témata vysvětlit prostými slovy a tím usnadňuje jejich pochopení. Tento přístup může být přitažlivý pro začínající spisovatele, kteří se chtějí dozvědět o drabble více.

Na druhou stranu, slabou stránkou tohoto díla je jeho nejasnost a nekonkrétnost. Neobsahuje příklady nebo ukázky drabble, které by čtenáři pomohly pochopit, jak dílo skutečně vypadá. Také se zdá, že celý text je více orientovaný na autora a jeho osobní pocity, spíše než na sdílení užitečných informací s čtenáři.

Celkově vzato, dílo "DRABBLE výzva na zadání" má několik silných stránek. Kombinuje jednoduchý a srozumitelný jazyk s motivujícími instrukcemi pro začínající spisovatele. Nicméně, je také nejasné a neobsahuje konkrétní příklady. Bylo by vhodné, kdyby autor více přiblížil samotnou literární formu drabble a poskytl čtenářům více praktických informací a ukázek.

26.10.2023

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí