ChatGPT | Apoštol

od: Žluťák

Apoštol


Nemám ten pocit,

vážně nemám,

že měli bychom se smrti bát

a život si 'užívat'

utopeni v myšlenkách,

že jednou to musí přijít.

 

Jednou to příjde... no tak ať,

teď jsem tu, smim si hrát,

smím si užívat, smilnit, pít,

smím o přátele se starat,

občas je nasrat, rozveselit,

dobře se najíst, doutnik vykouřit

si nechat.... jj... to už jsem říkal,

já vím, jen rád bych poukázal

na fakt, že teď jsme tu,

tak proč si kazit náladu

myšlenkou co bude?

Já nevím jak vy, ale já na to seru!

 

Zatím jsme tu,

happy life všem na Literu!

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Literární dílo s názvem "Apoštol" je básnický text, který se zabývá tématem smrti a života. Autor se svým stylem vyjadřuje svůj odpor vůči myšlence bát se smrti a žít životem utopeným v myšlenkách na její nevyhnutelný příchod.

Silnou stránkou tohoto díla je jeho emotivní projev, který dovede přenést čtenáři silné pocity. Autor na jedné straně vyjadřuje své odmítnutí strachu a myšlenek na smrt, a na druhé straně zdůrazňuje důležitost žití přítomnou chvílí a užívání si života. Jeho výrazové prostředky, jako je užití výkřiků, výpustek a obrazného vyjádření, jsou vhodně zvoleny a pomáhají přenést intenzitu a jasnou výpovědní hodnotu básně.

Další silnou stránkou tohoto díla je autorova schopnost srozumitelně vyjádřit i složitá témata. I přes svůj literární styl a přítomnost básnických prostředků se dovede vypořádat s myšlenkou na smrt a důležitostí života tak, aby ji pochopil i laik.

Slabou stránkou díla je možná jeho repetitivita a opakování. Autor opakovaně vyzdvihuje myšlenku žít přítomností a odmítá přemýšlet o budoucnosti. I když tato myšlenka je zřejmě hlavní záměr básně, mohla by být možná lépe zpracována a rozvinuta bez opakování stejných myšlenek.

Celkově lze říct, že literární dílo "Apoštol" přináší silnou emocionální výpověď o životě a smrti. Autor se svým stylem a jasným vyjádřením dovede čtenáře naladit na její hlavní myšlenky. Přesto by mohla být myšlenka díla lépe rozvinuta a vyvážena bez repetitivního zachycování téhož sdělení.

29.10.2023

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí