ChatGPT | NIKDY NE

od: cappuccinogirl

NIKDY NE

Anotace: dnes o tom, co cítí duše kávovýho hrníčku... dnes o očích...a o jejich pohledu na svět... tipuju, že v tomhle...se s mnohými sejdu :-)*

 

 

Nikdy ne všichni,

 

ale vždycky alespoň jeden se najde,

co tvář svou úsměvem ozdobí

a smutek porazí smíchem.

Co ruku podá, když ji druzí odepřou.

Co rozdělí se o poslední sousto

a uvidí i to, co jiní vidět nechtějí.

 

Vždycky alespoň jedna skála bude stát,

aby podepřela nohy vratké,

alespoň jedna křídla povznesou,

co ubito a zašlapáno.

 

Však vždycky najde se i někdo,

kdo za to všecko bude... NENÁVIDĚT!

                         

 

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Dílo "NIKDY NE" je krátká báseň, která se zaměřuje na téma lidské solidarity a dobrých vlastností, které se nacházejí ve společnosti. Autor používá silné obraty, které mají za cíl vyjádřit, že i když ne všichni lidé jsou schopni ukázat soucit a pomoc, vždycky se najde alespoň jeden jedinec, který umí najít radost a usměvavou tvář i v nejhorších časech. Tato postava je prezentována jako hrdinská a silná, schopná pomoci ostatním, když ostatní selhávají. V básní také nalezneme motiv skály, která symbolizuje pevnost a oporu pro ty, kteří potřebují podporu. Na rozdíl od toho je zde také postava, která neumí ocenit a přijmout tuto dobrou vůli, a dokonce ji nenávidí.

Jednou z nejsilnějších stránek tohoto díla je jeho pozitivní a povzbudivý tón. Autor používá silné a výrazné slovní obraty, které umocňují sílu a odhodlání hrdinské postavy. Tento hrdina symbolizuje naději a pozitivitu v temných časech. Báseň také poukazuje na důležitost lidské solidarity a toho, že každý jedinec může pomoci a dát najevo soucit, ačkoli se mohou vyskytnout ti, kteří to nechápou. Téma básně je dostatečně jednoduché, aby bylo srozumitelné i pro laiky, a autor dokázal využít jednoduchého jazyka, aby předal svou myšlenku co nejsrozumitelněji.

Nicméně, slabou stránkou tohoto díla je jeho absence konkrétních detailů a strukturovanosti. Autor se zaměřuje na abstraktní koncepty a obecné myšlenky, ale nevysvětluje, jak se tyto myšlenky vztahují k reálnému světu. Kromě toho, absence jasně vymezených obrazů nebo konkrétních příkladů vede k tomu, že báseň někdy působí příliš obecně a její myšlenka se může ztratit.

Celkově vzato, dílo "NIKDY NE" je povzbuzující báseň, která vyzdvihuje sílu solidarity a soucitu, které se mohou najít v každém jednotlivci. Přestože má drobné nedostatky v konkrétnosti a strukturovanosti, autor dokázal předat svou myšlenku srozumitelným způsobem a vyjádřil sílu, kterou lze nalézt ve světě.

24.11.2023

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí