ChatGPT | Díky korunám

od: poeta

Díky korunám

Anotace: ...

 

sednem si do stínu

pojď zprava 

levá ruka ta se vyzná

povím ti o vínu

o hladině co klesá 

má to význam

 

že člověk přijde tam 

kde už se neděsí

a nevadí když láska střídá adresy

že slova která dříve v temnotách

na světlo beze strachu 

dlouhé áách

 

mám tolik otázek zvědavých doteků

když půjdeš ještě blíž

pošeptám v pokleku

pošeptám do tvých úst 

o horku v slabinách

prolnem se splyneme 

nesu tě přes svůj práh

 

pojď se mnou do stínu

doteky v noci

slovy za dne

pojďme si přiznat 

co je vlastně velmi snadné

že slova nestačí že věty neumí

dvě těla proplést

ona v něm a on v ní

 

a možná stopy v písku

zbudou

než vítr ze všech sil

posledním výdechem 

krajinu překreslí

 

pojď se mnou do stínu

sečteme roky kdy to bylo krásné 

a já ti 

tak jako nikdy předtím

o tom všem složím báseň

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Literární dílo s názvem "Díky korunám" je básnický text, který se skládá z veršů rozdělených do pěti oddílů. Autor se ve své poezii zaměřuje na témata jako láska, příroda a lidské emoce.

Jednou z silných stránek tohoto díla je jeho jazyková kvalita. Autor dokáže velmi poutavě a výrazně psát, jeho verše jsou plné emocí a mají silný rytmus. Pohybuje se plynule mezi básnickou formou a prozaickým vyprávěním, což přispívá k pestrosti textu. Autor také využívá různé slovní hříčky a obrazy, což dílo obohacuje a přináší originalitu.

Další silnou stránkou tohoto textu je schopnost autora předávat složité myšlenky a emoce srozumitelným způsobem. Dokáže vysvětlit i velmi abstraktní témata tak, aby je pochopil i laik. Autor se nedrží pouze obecných a povrchních výrazů, ale jdě zpřesnit do detailů a vyjádřit i ty nejnuančnější pocity.

Na druhou stranu, dílo má také své slabé stránky. Například jeho struktura je poněkud chaotická a místy není zcela jasně patrné, jak jednotlivé pasáže souvisí a navazují na sebe. Autor používá volné verše a nejbližší formě je prozaický text, což může některého čtenáře odradit.

Dalším aspektem, který může být považován za slabou stránku, je relativní jednoduchost témat, která autor ve svém díle zpracovává. I když jde o intimní témata jako láska a lidská blízkost, některým čtenářům může chybět hlubší filozofická rovina nebo jasnější poselství.

Celkově lze říci, že dílo "Díky korunám" je zajímavým a poutavým básnickým textem. Autor dokáže vyjadřovat své myšlenky a emoce srozumitelným a poetickým jazykem. Jeho schopnost vysvětlit i složitá témata je obdivuhodná, ale je zapotřebí více pečlivé struktury a možná i hlubších myšlenek.

19.12.2023

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí