ChatGPT | HLEDÁNÍ

od: cappuccinogirl

HLEDÁNÍ

Anotace: ...Nekonečné??? Jo, některé se zdá, ale vždy to tak být nemusí :-) Tahle je zase z pytlíčku volně asociačních, ale zrcadlo jsem si v ní nastavila...a poctivě fest!!!

 

 

Jdu ve tvých stopách, poutníku,

krajinou, jež tě nezná…

a motám se v bludném kosočtverci,

protože kruhy došly.

 

Došly asi daleko dřív než já

přesně tam, kam chtěly.

 

Však mně se nedaří.

 

Potácím se

bludištěm slepých nábojnic

a hladový ukazatel

právě teď

dojídá

poslední moudrost světa.

 

Udav se, hlade!

 

A ustup.

Ustup ze Slunce, které mi právě svítá

novou nadějí,

že posbírám-li alespoň pár střípků

 nejbláznivějších snů,

poházených mezi hvězdami,

roztluču-li je v prach

a hodím po větru…

 

 

"Ach, Bože, co si to namlouvám???"

 

Vždyť jsem ta ztracená

a cestu k tobě…nikdy nenajdu!

 

Protože nekonečno je levých,

                            ale jen jedna …pravá.

 

 

 

Báseňku jsem psala včera, dnes mám pocit, že ne ona, ale já potřebuju ještě tento dodatek:

Je strašně těžký přestat hledat něco, o čem si myslíš, že to chceš, jenom proto, že víš, že hledáš sama a druhá strana ti vlastně nikdy nevyšla naproti ani jedním krůčkem.

Lidi jsou někdy děsní snílci, hloupí, doufající, pořád jde hlavou to: „Co když“!!!

I já jsem taková. Zatra, jsem přesně taková. Doufám v zázraky, i když nepřicházejí… No včera….se jeden tak trochu asi stal a já si i díky němu hodně silně uvědomila, že i když Ccino bude pořád Ccino, tak už ví, že někdy… NĚKDY je fakt dobře pokusit se dopsat story, i přesto, že láká a najít jí KONEC – třebas jen proto, aby novej příběh moh dostat  svůj ZAČÁTEK!!!

PS: mozek mi poslal info: „PIŠ SILNÝM PÍSMEM, tož to stopro znamená, že je to pro mne fakt důležitý… Ale jen pro mne, klid mo(u)dří, váš svět se stále točí tak jako dřív :-):-):-).

RÁDA VÁS MÁM!!! A FEST!!!

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Literární dílo s názvem "HLEDÁNÍ" je básnický text, který vyjadřuje touhu po nalezení pravdy či smyslu života. Autor ve své báni sleduje neznámého poutníka krajinou, která je mu cizí a nepoznává ho. Jejich cesty se míjejí a autor se pohybuje v bludném kosočtverci, neboť kruhy, které měly nasměrovat poutníka, došly dříve, než on sám.

Báseň vyjadřuje autorův pocit bezmoci a zármutku nad neúspěchem ve svém hledání. Potácejíc se bludištěm slepých nábojnic (slepých cest a směrů), autor se pokouší najít poslední moudrost světa, která však právě teď mizí, a snaží se vyrovnat se svou frustrací a hladem po poznání.

Silnou stránkou tohoto díla je jeho hloubka a sugestivnost. Autor vyjádřil své pocity a myšlenky prostřednictvím symbolů a metafor, což dodává textu poetickou kvalitu. Hledání se stává obrazem lidského pátrání po smyslu života a neustálým pádem do bezvýznamnosti.

Nicméně, slabou stránkou je lehká ztrátovost a nejasnost ve sdělení. Autor se citově i myšlenkově, avšak ne vždy jasně, vyjadřuje, co může laikovi znemožnit plné porozumění obsahu textu.

Celkově je dílo "HLEDÁNÍ" působivým vyjádřením hledání pravdy a smyslu života, avšak by se dalo více zdokonalit ve strukturální jasnosti, aby bylo přístupné širšímu spektru čtenářů.

09.01.2024

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí