ChatGPT | v pekle se vždycky svítí

od: Philogyny1

v pekle se vždycky svítí

Anotace: ---

 

V pekle se vždycky svítí

plné demižóny chlastu a stůl pro kanastu

křik vychází ze zdvižených paží nemusíš se snažit řeka utíká přes hrudní koš a ryj divočáka se pořád rychleji smráká za odraz pocínovaných lamp a pouličních příborů

na kabát ti kape mastnota bramborových placek

nevšímáš si toho ještě neznáš slovo bát se

smrt je tabu v tabatěrce smrt je touha co voní tence o ní když

nadechneš mastnotu bramborových placek u stánku v Ostravě patří ti svět a

za chvilku sfáráš v kleci dolů

uvidíš svou štolu

harcký kanár ten den klečí pod slovem amen ale nikdo to nevidí v pekle se vždycky svítí a někdo za rohem otevřel kámen  

 

počítáš zavalenou tmu nohy paže starého parťáka měls sílu skočit za tři: její smích a jeden den na chvilku jsi ji uviděl měla černou rtěnku a oči jak madona ve výklenku kaple

knoflíčky zaplé až do mokré trávy

tam jsme se potkali

táhl ses o berlích

—-

—-

—-

vítr stéká po pažích

ne po pažitu

a flinta zrezne jenom v žitu

 

SHU zavařováno v krajkových rukavičkách

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Literární dílo "V pekle se vždycky svítí" je působivou básní, která svou tematikou a výrazem zanechává silný dojem na čtenáře. Autor se v textu snaží zachytit atmosféru pekla prostřednictvím výstižných obrazů a metafor, které evokují ponurou a temnou stránku lidské existence.

Mezi silné stránky tohoto díla lze zařadit precizní použití jazyka a originální metafory, které jsou schopny vtisknout čtenáři dojem nebezpečí a zoufalství. Autorova schopnost vyvolat prostřednictvím slov silné emoce je nesporná a zajišťuje dílu výraznou sílu.

Na druhou stranu lze v díle vidět i slabší stránky, zejména v oblasti struktury a kompozice. Některé pasáže působí chaoticky a nepřehledně, což může čtenáře zmatek a ztrátu orientace v textu. Kromě toho se v díle objevují i některé pasáže, které mohou být pro některé čtenáře příliš nejasné či nesrozumitelné.

Celkově lze tedy říci, že dílo "V pekle se vždycky svítí" disponuje silným expresivním potenciálem, avšak vyžaduje určitou úpravu a zlepšení v oblasti struktury a srozumitelnosti, aby mohlo plně oslnit svého čtenáře.

17.04.2024

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí