Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 1 záznamů. Zobrazuji 1-1.

Začátek Publikoval(a): VousatýVagabund | Povídky » Fantasy

Zdravím a doufám, že tě v začátcích moc nevyděsím. :)
Co se týče povídky, v první řadě silně bije do očí spousta chyb. Některé z nich jsou tuším hloupé překlepy, které se dá odstranit tím, že si po sobě text přečteš (jedněmi dveři, nástrojů p kterých atd.) Další jsou gramatické...moc nevím, co k nim mám v tomhle počtu říct. Pokud to s psaním myslíš vážně, budeš na nich nejspíš muset zapracovat. To samé platí o špatném slovosledu vět.
Tak se dostávám k dalším chybám už spíš stylistickým. Psaní v druhé osobě možná vtáhne čtenáře do děje, ale celkově vypadá hodně zvláštně. V podstatě si v první chvíli představím, že se věci dějí mně a v tomhle případě to vůbec není příjemný pocit. Navíc mi jako holce absolutně nevyhovuje mužský rod povídky.
Přestože příběh by mohl být docela dobrý, věty a text celkově je hrozně strohý spíš popisný a ne moc čtivý. Předkládáš moc informací najednou a čtenář skoro nestíhá sledovat, co všechno se vlastně postavě stalo.
A ještě pár detailů. 1. Přímá řeč se píše do "uvozovek" a má svá pravidla. 2. Není moc logické, aby se dcera doktora Blažeje jmenovala Amanda. Česká nebo anglická jména, je lepší je nekombinovat.
To je pro začátek snad vše. Přeji hodně štěstí s další tvorbou a snad jsem neurazila. Neměla jsem to v úmyslu. :)

23.10.2012 00:07:06 | Namaronikéreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí