Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 2 záznamů. Zobrazuji 1-2.

Ereba Publikoval(a): Fides | Básně » Ostatní

Chceš-li opravdu dělat literaturu, např.psát poezii. To znamená že neprahneš pouze po tom, aby někdo (komu vůbec nezáleží na tobě ani na tom co jsi napsal) udělal "jé, to se mi líbí.." - tak v tom případě hlavně nespěchej. Když přijde takový ten impulz jak říkáš, tak ho v sobě podrž a přemýšlej. A pak třeba zítra nebo za týden to napiš, až si budeš jistější o co jde. A piš s ohledem na čtenáře, to je člověk který vůbec nezná tvůj osud ani názory, ale je zvědavý (aspoň na začátku) co říkáš. Toho čtenáře se básník snaží získat, přesvědčit pro svou záležitost. A rozhodující jsou zejména 2 věci:
1) aby ta záležitost stála za řeč
2) aby způsob a slova, jimiž se záležitost sděluje, byly vhodné a povedené, případně nějak originální, ale nutné to není, totiž originální je duše každého člověka a pokud píše poctivě, dílo díky tomu vyjde vždycky nové
---
3) když se to 1,2 povede tak většinou autora samo napadne jedno nejvýstižnější slovo, o čem to bylo, takové shrnutí práce - a to je název díla. Někdy ten název autor zná od začátku, někdy na něj teprve přijde. Každopádně název, když dobře sedí, tak je to pro autora jakési vodítko, že práce by mohla být dobrá. Jinak je takřka nemožné sám po sobě poznat kvalitu, ale dobrý název může autora trochu ujistit.

28.07.2019 13:14:38 | reagovat

Ereba Publikoval(a): Fides | Básně » Ostatní

nevím co znamená Ereba? A básnička pod neznámým názvem je moc obecná. Dlouho, prakticky až do konce není jasné o čem je řeč. Např. k čemu se váže to "jeho" na 4.řádku? A kdo je vypravěč, který říká "pustila Jsi ho"?
Možná za básní stojí pravdivý prožitek, je však třeba usilovat o jeho srozumitelné zachycení.

27.07.2019 09:25:52 | reagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí