Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 62 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Poker v Singapuru V Publikoval(a): Irene Forsyte | Romány » Historické

Ráda bych věděla, jak to dopadlo... :/

05.03.2017 18:44:35 | Hesiona-Essyltreagovat

Poker v Singapuru III Publikoval(a): Irene Forsyte | Romány » Historické

Jsem ráda, že jsem našla další pokračování :)

05.03.2017 18:38:29 | Hesiona-Essyltreagovat

Pygmalion Publikoval(a): Irene Forsyte | Úvahy » Ze života

Terry Pratchet - Zeměplocha - díl Stráže, Stráže. :) podle mne stojí za přečtení, i když je to jen fantasy. Hravost, smysl pro humor, trochu převyprávěné pohádky a spousta dobrých postřehů - :) v zásadě hodně vlídných, i k nedokonalým. :) Bohužel to nelze přiblížit, aniž by kouzlo i poučení ztratilo. Další zajímavá kniha - George Orwell: Na dně- v Paříži a v Londýně. ... Myslím si, že anglická kultura měla v podstatě velmi oddělenu *vyšší* a *nízkou* vrstvu a až v tomto století se s šokem zjistilo, že obrazně řečeno lidská krev je vždy červená... Cosi, co myslím například ve Finsku či Švédsku patrně nemuseli řešit, neb tam stále přetrvalo jakési přesvědčení, že náčelník je první z rovných a člověk z masa a krve. ... Jak s tím souvisí fakt, že britský vzdělávací systém patrně trpí jistými neduhy zkus domyslet...:) Pokud jsem pochopila GBS, on ten příběh o květinářce byl malinko schématický, jako všechny ostatní jeho hry, a GBS o tom možná i věděl..... Myslím, že čeština a české prostředí donedávna byly v tomto trochu jiné - snad více rovnostářství, též z historických důvodů..méně úcty k formě a formalitám, potažmo ke snobství... co bude, těžko říct.

07.01.2010 14:50:00 | pamp_elkareagovat

Pygmalion Publikoval(a): Irene Forsyte | Úvahy » Ze života

:) GBS a božskej? Jestlipak by po tomto přívlastku hodil jedovatým vtipem? ...Jinak jsem viděla v Zeměploše též od Angličana jiné pojetí aristokrata - totiž jako člověka, kterému jeho rodový původ dává takové sebevědomí, že prostě může být sám sebou /a kydat hnůj po dracích jako lejdy Sibylla/ a je s naprostou samozřejmostí smysluplnej...... což měla jsem dojem anglická tradice nižším třídám moc nepřiznávala, takže kdo pracoval pro obživu, byl JENOM BLBEJ PRACUJÍCÍ. ...... :) No ale je fakt, že se v angličanech nevyznám, a také je možné, že již přestřelili

05.01.2010 13:02:00 | pamp_elkareagovat

Pygmalion Publikoval(a): Irene Forsyte | Úvahy » Ze života

Hmm...

03.01.2010 21:58:00 | Bíšareagovat

For sale Publikoval(a): Irene Forsyte | Povídky » Ze života

Moc zajímavá povídka, jak obsahem, tak stylisticky. A vůbec píšeš velmi pěkně. Nedávala jsem komentář a tipy ke každému tvému dílu, které jsem přečetla, ale musím říci, že máš vážně talent, zajímavý pohled na svět a prostě umíš. Takže ten super tip patří všemu, co zde publikuješ.

06.05.2009 13:12:00 | danaskareagovat

Jak se (ne)bránit totalitě Publikoval(a): Irene Forsyte | Fejetony, sloupky » Ostatní

Přiznejme si ale upřímně: Kdo z vás(nás) by byl ochoten se postavit režimu a žít tak jak je to vykresleno v knize Jana Pelce ...a bude hůř. Těžko soudit odplynulé časy z tepla domovů...

19.05.2008 21:24:00 | ABCreagovat

One World One Dream Publikoval(a): Irene Forsyte | Fejetony, sloupky » Ze života

Čtu už druhý tvůj fejeton a nestačím koukat, jak utříbené to v hlavě máš, takže tleskám. Dneska už je olympiáda produkt, zabalený v hezkém celofánu, jehož hlavním cílem je prodat...cokoliv, co je. Osobně si myslím, že by se všichni na Tibet vykašlali, kdyby neměli pocit, že k tomu "mají něco říct", že se to tak trochu očekává, že vyjádří či nevyjádří podporu utlačovanému státu. Ale...hm..dneska se nejdříve podívej do peněženky, polib ruku, která tě živí a pak můžeš demonstrovat. :-)

11.05.2008 16:06:00 | derrryreagovat

Jak se (ne)bránit totalitě Publikoval(a): Irene Forsyte | Fejetony, sloupky » Ostatní

Mluvíš mi z duše. Na to že znáš vše jen jen z vyprávění máš neobyčejně moudré názory. Já si prošla totalitu jen ke konci - bylo mi 19, když se zvonilo klíči. Pamatuji si, jak ošklivě na mne v práci koukali, když jsem přišla s trikolorou na rukávu a jak nadšeně ji za dva dny přinesli sami - už tenkrát mi z nich bylo smutno.
Pamatuji si okamžik kdy jsem pochopila, co je to totalita. Jako malá jsem doma často poslouchala větu: Nikde neříkej o čem jsme si povídali, nebo nás zavřou... A mě se to zdálo normální, že rodiče mluví jinak, než vláda a policie. Hrůza totality je v tom, že ti první jí přijmou ze strachu, ti druzí si zvyknou a ti třetí už jí berou jako normální stav a nechápou, že je něco špatně - nedokáží se podívat z jiného úhlu. Neodsuzuji lidi, kteří dnes nadávají a říkají že se za totality měli dobře - ano měli - dostali najíst a měli kde bydlet za předpokladu, že byli zticha a viděli jen co vidět měli a slyšeli jen co slyšet směli. Někomu to vyhovuje. Někdo přemýšlí nerad a bojí se vzít život do svých rukou se všemi důsledky. Takových lidí je mi upřímně líto.

27.04.2008 09:21:00 | Vardareagovat

One World One Dream Publikoval(a): Irene Forsyte | Fejetony, sloupky » Ze života

Smutná realita, která nás provází stále... Za vším hledej peníze. Maličkému Kuvajtu šel "demokratický svět" na pomoc hned. (Má ropná ložiska)
Čečensko a Tibet nemají nic o co by konzumní společnost stála. Naopak Rusko a Čína jsou obrovská odbytiště zboží a zdroj levné pracovní síly. Kdo by si něco takového nechal utéci, kvůli pár nuzákům co chtějí svobodu a právo rozhodovat o sobě... Je mi z toho špatně a nevidím zatím východisko, ale snad když řeknu svůj názor nahlas - přidá se tu a tam další - a jednou -kdo ví? Jednou....
Zajímalo by mne, jestli Olympiáda byla alespoň v počátcích, tak čistá a prostá myšlenka o ukončení sporů a válek, jak slýcháme. Pokud ano, tak se musíme před našimi předky stydět. Kéž Olympijská idea není jen legenda a pohádka pro děti...

27.04.2008 09:05:00 | Vardareagovat

One World One Dream Publikoval(a): Irene Forsyte | Fejetony, sloupky » Ze života

Pro mě osobně spíš dobře napsaná - a velmi subjektivní - úvaha, nikoli fejeton, ale žánr je asi tak to poslední, co bych chtěla komentovat:o).

A vlastně nejspíš (nikoli z pohodlnosti nebo pokrytectví) nemám moc co říct ani k obsahu. Nejspíš je jedno, která země hry pořádá, protože tenhle "svátek sportu" je zpolitizovaný úplně všude. Možná ne všude stejně okatě, ale pro mě osobně je takové to nenápadné, podprahové a téměř neznatelné mnohem horší, než tyhle na veřejnosti neustále omílané spory o tom, jestli by komunistická bašta světa měla, nebo neměla mluvit o společných hodnotách a snech. Většinový demokratický svět jí to nesežere. Otázkou je, co si počít s tím nátlakem, který se tváří jako demokracie?

26.04.2008 18:50:00 | Gina Roccareagovat

Maddox, Zahara, Pax Tien aj. Publikoval(a): Irene Forsyte | Úvahy » Ze života

Myslim, že kdyby Angelina nevěděla co s penězma a nechtěla pomáhat, tak si určitě najde tisíc jinejch způsobů, jak je využít, mrkni třeba na Paris Hilton..=)Ale třeba máš pravdu, do hlavy jí nevidim, ale nemění to nic na tom, že je to už dlouho můj vzor a jsem ráda, že nějakej mam, protože je to pro mě hodně důležitý a trochu mě to táhne dál.:-) A to s tim opouštěnim manželek, kdyby nepotkal Pitt Jolie, tak by se s Aniston stejně po čase rozešel kvůli někomu jinýmu, protože pokud by jí opravdu miloval, tak by s ní byl...to se prostě někdy stává, ne?:-)

23.04.2008 13:02:00 | Darkened.Skye.reagovat

Očekávání Publikoval(a): Irene Forsyte | Povídky » Ostatní

Ahoj, nádhera, úplně jsem slyšela šplouchat moře a malá mořská víla...fakt skvělé.

13.04.2008 11:26:00 | derrryreagovat

Očekávání Publikoval(a): Irene Forsyte | Povídky » Ostatní

Tak to by mě v Kodani nenapadlo...

21.03.2008 23:50:00 | Bíšareagovat

Princezna Médeia a král Edward VIII. Publikoval(a): Irene Forsyte | Úvahy » Láska

Edward má moje sympatie!

24.02.2008 04:58:00 | Sarazin Faestredreagovat

Stránky: 1 [2] [3] [4] [5]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí