Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 6 záznamů. Zobrazuji 1-6.

O našem pánu Kristu Publikoval(a): Žiťa | Básně » Bůh, víra

No psal jsi že se o Bohu rad něco dovíš tak jsem psal.
Ale boužel to fakt nema smysl no. škoda, tak tim už končim.

02.06.2008 22:24:00 | Thoricreagovat

O našem pánu Kristu Publikoval(a): Žiťa | Básně » Bůh, víra

Nadřazenost v tom případě nema z egoizmem nic společného, on stvořil celý svět a všechno na něm, takže proč by něco mělo byt duležitějši od něho?
Jo Bůh je vševědoucí a vše řídí to jo, ale to neznamená že člověk nemá svobodnou vůli. On sice vše řídí ale v tom případě vlastně plni vůli člověka, kdyby člověk neměl volnou vůli tak by nebyly války a neexistovalo by zlo, z tím Bůh nema mnoho společného. Člověk ma svobodnou vůli a proto Bůh nemuže přímo zasahnout na svět np. zrušit války, protože by tim omezil volnou vůli lidí. A každopadně on se z ničeho zlého neraduje, právě naopak moc nadšeny z toho neni, ale tak se stalo že při te jeho všemohoucnosti vzniklo par zásad ktere nemůže nebo spíš nechce (jsou to přece zasady) porušit.
Když dal člověkovi volnou vůli bylo to zamyšleno dobře, ale Adam z Evou pak v Ráji snědli ten zakazany ovoc tím pádem na svět vypustili všechno zlo a v tom momentě se všechno pokazilo. Jestli se chceš zeptat proč Bůh Evu nezarazil když brala ten ovoc, tak zkončime zas na svobodne vůle, I když tam měl co dočinění satan ktery Evu pokoušel a nakonec se mu to povedlo. Člověk je často pokoušený jde jen o to odolat, tam se to Evě hold nepovedlo.

02.06.2008 20:20:00 | Thoricreagovat

O našem pánu Kristu Publikoval(a): Žiťa | Básně » Bůh, víra

Sorry že zas otravuju, ale tak mě napadlo: Proč si myslíš že Bůh je egoista? Jestli necces nemusis odpovidat, pač z toho může zas vzniknout velka diskuze jako minule.

01.06.2008 18:53:00 | Thoricreagovat

O našem pánu Kristu Publikoval(a): Žiťa | Básně » Bůh, víra

Máš pravdu nemá to moc cenu, taky se už moc rozepisovat nebudu. Jak jsem už říkal mohli bysme se hádat roky a nic by z toho nevzešlo. Každy by pořád opakoval to same.

Proč věříme? protože chceme, máme na to své důvody np. uvěřili jsme tomu co je napsáno v bibli, dále je plno zázraků, různých znamení, a jiných věci, a ty věci mi jen dokazuji že Bůh existuje, ale to je zas takové to přibliženi pravdy, které někteří zavrhují, a nevim jak vysvětluji, čili zas bysme se mohli hádat. A to nemá smysl. Ješte bych dodal že, víra je něco co se jen tak pochopit nedá, prostě v to věříš, neni duležite proč, i kdybys mi všechny moje duvody uvedene výše zpochybnil, stejně bych věřil, protože bych ti neuvěřil. Tak jak ty věříš že bůh není tak ja věřím že je.

No to že jsi ateista nevím, z básně mi vyplynulo že v Boha nevěříš, nebo aspon ne pozitivně.

Tak ještě jednou hodně štěstí v tvorbě.

28.05.2008 14:26:00 | Thoricreagovat

O našem pánu Kristu Publikoval(a): Žiťa | Básně » Bůh, víra

Netvrdím že o Bohu vím víc než ty, protože nevím kolik toho víš, nikde sem nepsal že vy nic nevíte a ja vím všechno, nebo nevim co si tím přesně myslel. Jestli se chces o Bohu něco dozvědět tak zajdi za nějakým knězem, promluvte asi a budeš zas o něco moudřejší, je jen na tobě jestli mu buděš věřit či ne.

Přiblíženi pravdy, myslel jsem tim pravdu o Bohu. Kdy se přibližuje? najdi si někde projevy napřiklad papeže nebo někoho z křesťanských duchovních, jak mluví o Bohu, to je podle mě pravda, ty už ji neuznáváš, a to je to o čem sem tam psal.
Tvrzením že pravda není bych se moc nechlubil, sice tím asi myslíš že každý ma svou pravdu, ale jedna ta pravá pravda je, ale o ni by se dalo diskutovat roky a stejně by sme se nedohodli která to je. Ale jedna určitě je. Buď to poznáme po smrti, a nebo to nepoznáme vůbec.

Ptáš se co jsem myslel tím že to nevěřící člověk nepochopi, myslel jsem tím víru v Boha, a neříkej že ji chceš pochopit, jak Boha neuznáváš a sám sebe prohlašuješ za Boha. A stejně nevěřící to prostě nepochopi, protože nechce, a i kdyby chtěl tak máte svou pravdu, ji se držíte a ji bráníte, my vám ji neberem, tak vy nam neberte tu naši.

K tomu co jsi psal Itaurovi.
Víme v co věříme, nemáme vygumované mozky jak si nejeden myslí, máme jenom na pár věci jiny pohled.
To že ti vytýkame, že jsi něco napsal pro radost... no prostě jsem musel bránit, Boha v kterého věřim já, tak jak ty jsi musel reagovat na naše komentáře.

Každy sklízi jak pozitivní tak negativni kritiku, nikdy se všem nezavděčíš, tak se pak nediv že se ozve někdo jako my.

Hodně štěští v dalši tvorbě.

27.05.2008 22:42:00 | Thoricreagovat

O našem pánu Kristu Publikoval(a): Žiťa | Básně » Bůh, víra

No jo tak to bývá. Všichni o Bohu mluví a nikdo o něm nic neví. Same klamy, a jak se nahodou pravda přiblíží, tak hned ji zaverhujeme. Proč asi ?? Lide se bojí pravdy. Nechtěji Boha poznat. Bojí se ho, a přitom se ani neni čeho bát. Ale nevěříci člověk to nepochopí a pochopit to nechce.

27.05.2008 18:37:00 | Thoricreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí