Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 2 záznamů. Zobrazuji 1-2.

rozhovor s Bohem Publikoval(a): šídlo | Úvahy » Bůh, víra

Vladane, dovolím si s Tebou nesouhlasit. Nemyslím si a ani jsem nechtěla nějak naznačit, že jsi blbý chlap a ateista. Omlouvám se, jestli to tak vyznělo. Svým příspěvkem jsem chtěla říct, že si uvědomuji, že s logikou moc pracovat neumím. Pak jsem pravděpodobně do všeho přimotala myšlenku, že i Boha nemůžeme poznávat jenom na základě našeho myšlení, protože nás přesahuje. Co jsem si všimla, tak muži mají tendenci poznávat víc přes logiku a ženy na to jdou víc přes pocity. Nemyslím si, že jedno nebo druhý je špatný. Ale naopak, může se to doplňovat.
Celkem jsem byla ráda, za Tvůj první komentář, protože jsem si uvědomila jak to co si myslím, že říkám může vyznít. A už možná míň příjemný, ale také důležitý bylo číst Tvé protichůdné názory, na které jsem se snažila reagovat nějakým dalším argumentem (to už v tom původním textu samozřejmě nebylo, to už jsem se snažila vysvětlovat proč mám takové postoje).

18.05.2009 21:03:00 | šídloreagovat

rozhovor s Bohem Publikoval(a): šídlo | Úvahy » Bůh, víra

Jejda, musela jsem si jít honem přečíst, co to vlastně píšu. Omlouvám, se ale docela se mi stává, že si myslím, že něco říkám jasně, ale pak obzvláště muži slyší něco jiného. Je to někdy docela sranda.
Také se omlouvám, že často porušuji zákony logiky. Nicméně si myslím, že stejně svojí logikou a svoji myslí nemůžeme poznat Boha celkově, tak aby nám všechno sedělo. Jestliže věřím, že Bůh je někdo kdo nás převyšuje, je stvořitelem světa pak bude nutně složitější než my. Proto pro naše poznání jeho, nám nestačí jenom naše myšlení dedukce a logické postupy (a to nemluvím o našem dědictví v podobě řeckého myšlení. Hebrejské je jiné. Jim nedělá problém souhlasit s dvěma protichůdnými výroky. Řekům ano. Ale pokud si na poznávání Boha beru Bibli, musím počítat s tím, že ji nepsali řecky myslící lidé, ale hebrejsky myslící). Myslím si, že pokud chci Boha poznat, musím mezery v mém chápání doplnit něčím jiným. Protože moje chápání (nevím možná je vaše chápání lepší ?)doplnit něčím jiným.
To co jsem psal a co bylo úplně nepochopeno a s čím KRAJNĚ NESOUHLASÍM JE TO, ŽE V DŘÍVĚJŠÍCH DOBÁCH, VE STŘEDOVĚKU ČI STAROVĚKU BYL SVĚT LEPŠÍ NEŽ JE TĚD. Onen dřívější život byla myšlena doba před pádem do hříchu, to znamená kdesi jinde než na Zemi prostě v nebi. A měla jsem namysli nejen lidi, ale i ostatní bytosti, které odmítli Boha a byli svrženi na Zemi (o tom se Bible zmiňuje, ale jen v náznacích) Nemyslím si, že je rovnítko mezi lidmi patřícími do jedné církve (popřípadě do jakékoli církve) a lidmi, kteří znají Boha. Boha nejde zavřít do jedné církve, do poznání jednoho člověka.
ŽÍT PODLE BOŽÍCH PRAVIDEL to chápu spíš tak, že prostě dítě taky musí respektovat pravidla, která mu určují rodiče. A nemyslím si, že dobrý je ten rodič, který nechá dítě si dělat ,co chce (ale to je asi takový ten typický křesťanský argument).
A to, že Bůh člověka miluje, a zároveň je ochoten nechat ho zemřít. Zase připodobnění z dětmi a rodiči. Rodič nastaví pravidla, dítě je nerespektuje a odejde z domova do světa, který je nebezpečný. Podle mě to nutně neznamená, že rodič přestane mít dítě rád. Nemyslím si, že někoho milovat znamená nechat si od něho všechno líbit a nenastavit si vůči němu určité hranice (věci, které si ke mně nemůže dovolovat), nebo můžu někoho milovat a zároveň vystupovat proti jeho chování vůči někomu třetímu.
No a život v nebi, vzkříšení z mrtvých s tím opravdu nemáme, žádnou zkušenost. A jeto možná dobře. Být křesťanem , aby mi z toho něco káplo?

14.05.2009 22:56:00 | šídloreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí