Justiční

Justiční

Anotace: ... s nádechem síně soudní ...

Sbírka: Květy a trny I.

S vznešenosti

v místnost vchází.

Pohledem pohladí lavici.

 

Kolikrát

hřáli ji gauneři, zloději či vrazi,

a advokát po pravici.

 

Kolikrát

byli před ní marní, nazí

když postojem vzdali jí zdravici.

 

Proč,

že by snad jen silou zvyku?

To místo její poutá

váže

Že by magnet,

s definicí mnohých alchymiků:

Proto, že železná jsou pouta.

Či jen lesk justiční stráže?

 

Kolikrát si táhle paní

z rána

když budík zpřetrhal jí spaní.

Povzdychla:

Tak co dnes to tu máme za potvůrky?

 

Kolikrát s vznešeností

v onu místnost vchází.

Pohledem podívá se

až v zádech z toho mrazí

Černý talar a pohodlné bačkůrky.

 

 

Autor Mathiesz, 05.03.2013
Přečteno 614x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí