Stroj na bezdomovce

Stroj na bezdomovce

Anotace: Starší, surovější, feťácká.

Slyším syčet svůj vnitřní monolog
občas zaslechnu i jak mluvím sám se sebou
ten hlas říkal něco jako
"Vyser se na to, nebuď baba!"


Snažím se vyjít ven do prostoru
logika a abstrakce bojují v jednom pásmu


Vyrůstal jsem v rebelské domněnce
toho, že barové povalečství a
halucinace jsou tím, čím se musím stát


Punk, mrdat systém, nikdo mi nerozumí
konzum, konformita, blbosti
Ono je to celé ale složitější
a vzdal sem touho po tom
přijít tomu na kloub


Ale povedlo se mi smířit se sebou
prozatím
možná


Kdo ví, kde končí vítr?
vrčí a chrčí v nenasytném hluku praskání zubů
švy se trhají
a vytryskují moje psyché do vzdálenosti
dvou pomočených hajzlů
na rohu ulice …


Pět ráno a je hrozně brzo
na to dopít poslední pivo a usnout


Dny beze spánku
chemická nerovnováha jako
pozůstatek zmatečného jednání


Špína adolescence
smrad spermatu a prvního sexu
fuj


Mám to za sebou, jdeme dál
něco chybí, něco mám,
něco získám


RPG


Kontakt s jinými lokacemi se nabízí jako cíl
přesouvat se z místa na místo
vyčerpat zdroje a
zmizet nepovšimnutě v tom nejlepším
mistr úniků jak Hoodini
kolonizátor syntetické vůně města


Kráčím dál …


***


Kam tahle linie dopluje? kde to slovo skončí?
cvičím vlastní důstojnost
kam je schopna zajít
a kde je hranice mezi láskou a libidem?


Přátelství je hvězda mezi Slunci a ryzí vztah
dvou savců je pouze přenesená tělesnost
duchaplné mlaskání nad jarním výtiskem
časopisu o záhadách


Ke
ta
min


Poznám na šestnáctiletém týpkovi,
že ho čeká divoká feťácká budoucnost
v jeho modrých očích cítím ten smrad
jaký chytil i mě …
on to neví, ale vzpomene si na mě až
se bude dívat na další generaci
šlechtěných feťáků temnoty …


Přestaň bažit po těch extázích ...
nezbude na
nás
.

Autor Alexandr Rakita, 26.11.2021
Přečteno 203x
Tipy 3
Poslední tipující: paradoxy, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bezdomovectví je rys světa
rovnocenný s jinými rysy
jako bohatství
nebo mafie

prostě vzniká
protože každý z těch rysů
je velmi komplexní

JEHO VÝSLEDNÝ TVAR A STAV
ZÁVISÍ NA MNOHA TVARECH A STAVECH SVĚTA
KTEERÉ SE PRÁVĚ V ŽIVOTĚ A CESTĚ OBJEVÍ

Pokud bvchom skutečně chtěli hledat
něco, co odpovídá takovému termínu
stroj na bezdomovce
....stroj, který je vyrábí

hledejme ten stroj v měšťanských kruzích

To pochopitelně dělat nebudete.
To byste byli proti sobě.

Nic to nemění na tom, že tam
takové stroje

jsou.

proto a pro nic jiného
ta pohoršení
ta hrůza
to vymezování
ten úprk

jakkoli je moderní
se jakoby
bavit o bezdomovcích hezky
a jakoby
je chápat
a jakoby
jim taky pomáhat.

28.11.2021 10:44:47 | ttragelaf

... nasrat ... ,)

26.11.2021 00:31:37 | Simonart

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí