xuj

xuj

jsem se také díval v televizi na tu hrůzu
několik dní jsem se v kuse díval

bezmocný a vzteklý jsem zavřel kohout plynu
než platit vraždění to raději trpět zimu
co jen jsem nadal té zrůdě zrůdných jmen
divím se že se ten hitlerovec k smrti neuškytal

mé oči krvavé a žhavé jindy zase chladí slzy
tolik dětí tolik matek tolik smutků
ve frontě stojím na odpustky

bojovat

popravdě a soudně se svým tělem bych se jim tam jenom motal
i když jsem studoval jak míchat molotova
zůstávám poctivě bezbranný

že nejsem celebrita a ani výzkumník čehokoli
ani vykecat z mého zoufalství mne v televizi nenechali
a vlastně ani nikde

dnes ráno jsem se vzbudil zimou
mlsně jsem koukal na kohout plynu
cítil že na tu krutou nespravedlnost dívat se ztrácím sílu
a tak jsem zavřel oči

zítra se probudím se sluchátky na uších
bude mi hrát krásná hudba
pustím si plyn naplno

také jste tak šťastní že už to skončilo
a víte že už se ani toho atomu nebojím
Autor Uličný, 04.03.2022
Přečteno 307x
Tipy 6
Poslední tipující: paradoxy, rybka, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí