Jako blázen...

Jako blázen...

Anotace: O víře, naději, lásce, touze... ?

Mám chuť...
Udělat něco.
Napsat slova.
V malé básni.
Vybočit trochu znova.
Jen se tak zlehka zasnít.

Nevím, jestli jsem blázen.
Ale jako blázen věřím.
Budoucí čas ještě není ztracen,
ten minulý jen stěží změřím.

Je to jako...
...dívat se k pootevřeným
dveřím a nevědět,
kam vedou.
Tam, kde není cesty.
Kudy kam se někdy ptám.

A odpověď, tu možná znám..
a snad ani nečekám,
byť je tu plno otázek.
Ty dveře radši zamykám,
a když jdu kolem,
nezkouším jimi procházet.

Co už jsem našla,
u sebe nehledám... ten klíč.
Klíč k rezavému zámku,
co spadl do kanálu.

Nejen čas, i já si běžím...
...podívat se, i když vím,
že víc tam není.
Ale pořád věřím.
Jako blázen.
Dokud ho jednou
neobjevím...
Autor ARTeFakty X. Múzy, 15.05.2018
Přečteno 647x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí