Dejte mi vor

Dejte mi vor

Anotace: Dejte mi vor, přeplavu já na něm moře andělský chór dovede mě k svat...

Dejte mi vor, přeplavu já na něm moře

andělský chór dovede mě k svaté hoře

najdu-li klíč, postavím vám k němu bránu

začnu-li hned, možná skončím brzo k ránu.

Spustí se déšť, zastavím ho slovem jedním.

Věř, čemu chceš, ale já už vím, že umím

zázraky žít, na to každý nemá štěstí

jen stačí být a nedostat ránu pěstí.

Každý má ráj a každý peklo svoje,

ráno si hraj, večer rozpoutávej boje.

Andělů pár někde mezi náma žije,

jeden je stár, druhý z prsu mámy pije.

Snad bohů sbor nad mraky zasedá si,

poradní hlas má zástupce lidské rasy.

Oltářům svým každý dary obětuje

a slabost svou rituálem utajuje,

neboj se žít a neboj se utrpení,

nepřestaň snít, sen se jednou v skutek změní.

 

Autor Barijitka, 19.05.2018
Přečteno 515x
Tipy 2
Poslední tipující: Jan Urban
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Žánrově jde asi o ódu. Pokud jde o formu, chybí mi jasnější dělení a gradace naléhavosti, formou členění do strof.
Text mne velmi oslovil, je mi pocitově blízký. Má závěr, který nabízí východisko lidského konání. Dovolil bych si dát svaté hoře velké písmeno S, neboť to má biblický ale i regionální význam.

19.05.2018 16:42:43 | Lesan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí