Skepse

Skepse

 

„Nepřikrývejte mě

je mi horko“

byla jejich poslední slova

 

loučit se tak nepoeticky

i to se dá

ostatně kamera diskrétně vypíná

když svět přestane být aktuální

 

evoluce s láskou stvořila

funkční koloběžku s chromovými řídítky

odpruženým podvozkem a brzdou

a jako vedlejší produkt

zbyla tu kosmická loď

do světa fraktálů a Bachových rovnic

 

co teď s neodbouratelným odpadem –

když podle svědectví na prahu signálu

ten výlet není jen tak

prý bychom se vůbec nedoplatili

a bylo by nám horko

 

Autor dodola, 12.09.2019
Přečteno 449x
Tipy 12
Poslední tipující: zdenka, Iva Husárková, Jort, Frr, šerý, Marten, Chvilka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...už nám je...:-D* ST*tenhle svérázný text si prosím s chutí uložím...díky*

12.09.2019 20:14:58 | Frr

Pěkná práce a trefná. Od skepse k pragmatickým závěrům nebývá daleko

12.09.2019 19:11:28 | šerý

Velmi pěkná báseň

12.09.2019 16:36:49 | Chvilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí