Pod hladinou

Pod hladinou

Anotace: Není vždy je vše takové, jaké se nám jeví.

pod hladinou vody
kapka zvláštní
jak zvláštní?
prostě jiná

třpytivá i netřpytivá

rozpoznati od všech jiných
jak ryba která bez hlavy
ta kapka trochu výstřední

když spadla z molu, z panny, z oka
padala a padala...
žal i stesk v té kapce zvláštní
jak by mohla být nejiná?

ležíc jako diamant
i tak se leskne na té zemi

trošky proudu, trošky deště,
trochu vody po jatkách

a když pak náhle
rybář vtáhne
mušli v síti
...rudá perla v ní

všichni radost
tváře šťastné
však jen smutek v ruce otáčí...
Autor M, 04.08.2018
Přečteno 526x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Helen Zaurak
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí