Vyznání

Vyznání

Anotace: Píšu, protože musím a chci.

Sám přede dveřmi královského kláštera

Na rozmáčené zemi klečím, na ohluchlé křičím
- sám v průchodu dočasného zhroucení.
Svým srdcem teď už tady jenom brečím
- je to tu jen v mincích nastřádané toužení.

Na dlažbě si zase sedím, vejít se bojím
- sám přede dveřmi královského kláštera.
Život se ve mně mění, co bylo, není
- prý je víc pokání než další lidská nevěra.

Na vrcholku kopce stojím, do dáli hledím
- sám za branami světa stvoření.
Unaven bděním, bojím se, že neobstojím
- než na obzoru objeví se ohnivá pádu znamení.



Poslední výkřik feťáka

Jsou pravdy, jež jsou dané
pro všechny stejné.
Jsou pravdy,
které cestou nacházíme
- každý má tu svou.

V temném koutě zahrady, za plotem
rozkvetla čarokrásná růže.
On sám si s velikým jásotem
zjistil, že ploty přelézati může.

Kdo přivoní, těžko odolává.

Až do samotného morku kostí
pocítil v tu chvíli,
že je jen bez obojku prašivý pes,
co se tu bude toulat ulicemi
- stejně tak včera jako dnes.

Pak s pláčem k nohám začal tulit se mi,
navzdory veškeré své lidské zlobě,
že zbité unavené tělo psí
už brzy bude uloženo v hrobě.

S očima upřenýma k zemi činil pokání.
Do prachu vepsal jediné své poznání,
že ten, kdo pro záchranu svoji může,
do špíny cesty háže bez váhání
vadnoucí květy každé temné růže.
Autor Karel na vozíku, 21.01.2014
Přečteno 544x
Tipy 2
Poslední tipující: jitoush, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí